TV Series, Part 5
Arrested Development (drie seizoenen, afgelopen)
Arrested Development is een serie die liep van 2003 tot 2006 en vertelt het verhaal van de familie Bluth. De vader van de familie is directeur van The Bluth Company maar wordt op een gegeven moment naar de gevangenis gestuurd als er zaken niet in orde blijken te zijn. Zoon Michael neemt zijn vader over binnen het bedrijf en probeert de rest van de familie te ondersteunen. De familie is namelijk geen gewone familie, ze zijn allemaal een beetje van het pad. Zo is er bijvoorbeeld Tobias, een ‘never-nude’, die getrouwd is met de zus van Michael, kleinzoon George Michael die verliefd is op zijn nichtje Maybe en Buster, de jongste broer van Michael, heeft verlatingsangst. Doordat elk personage een vreemd wereldbeeld heeft levert dit tal van komische situaties op terwijl Michael met alle macht probeert het bedrijf draaiende te houden. Arrested Development wordt volgens mij in Nederland ook uitgezonden door Comedy Central. Een speciale gastrol in de serie is weggelegd voor Fonzie, hij speelt de advocaat van de familie.
Better off Ted (twee seizoenen, lopend)
Ik kende twee maanden geleden de serie Better of Ted nog niet, totdat ik een tip kreeg over deze serie. Aangezien ik net klaar was met Rules of Engagement seizoen 3 begon ik aan Better of Ted. In deze serie draait alles om Ted, manager bij Veridian Dynamics, een groot Amerikaans bedrijf. Het bedrijf wordt neergezet als een kwaadaardig bedrijf dat consumenten produkten opdringt en van de meest onschuldige uitvindingen moordwapens weet te maken. Ook het personeel wordt niet gespaard en heeft het af en toe heel zwaar. Een voorbeeld hiervan is de aflevering waarin er een nieuw motion sensor-systeem geinstalleerd wordt die de negroide werknemers niet herkend. In plaats van dit systeem aanpassen worden er speciale faciliteiten voor hun gebouwd zoals een drinkfontein ‘for blacks’. De hele racisme discussie wordt hiermee natuurlijk op de hak genomen en je ligt helemaal dubbel. Bovendien zijn alle personages goed gecast en is de wisselwerking tussen Ted en zijn baas Veronica ijzersterk. Hij is de zachtaardige manager die ook zijn werknemers tevreden probeert te houden en zij is de keiharde baas die nauwelijks gevoel heeft of denkt aan haar personeel. Elke aflevering heeft als extraatje een advertorial van het bedrijf. Hoe deze zijn moet je zelf maar even bekijken.
It’s Always Sunny in Philadelphia (zesde seizoen aangekondigd)
De meest bizarre serie die ik de afgelopen periode heb gezien was It’s always sunny in Philadelphia (Sunny). Een tijdje terug was ik op zoek naar een leuke serie om te kijken omdat alle andere series in een winterstop zaten. Via mijn TV-serie-boer kwam ik op Sunny aangezien deze een hoog cijfer scoorde in de comedy-lijst. Het eerste dat opvalt aan de serie is de beeldkwaliteit, die is namelijk vrij karig. Dit komt omdat de serie klaarblijkelijk in het begin opgenomen is met een simpele huis tuin en keuken camera en hierdoor krijg je een beetje een jaren ’90 gevoel. Ook de setting, een vervallen bar in Philadelphia gerund door drie vrienden (Dennis, Mat, Charlie) en een zus (Dé) is wat kaal. De serie zelf is echter hilarisch. Compleet gestoord. De drie mannelijke hoofdpersonen hebben de meest vreemde ideeën die ze dan ook direct gaan uitvoeren in een aflevering en uiteraard gaat het NOOIT zoals gepland. Helemaal mooi wordt het als ze elkaar de schuld gaan geven als er iets mis gaat. Ze gaan hard door elkaar lopen schreeuwen en vervolgens proberen ze de ander zwart te maken. Vanaf het tweede seizoen verschijnt Danny de Vito trouwens in de serie als de vader van Dennis en Dé.
Rules of Engagement (vierde seizoen start binnenkort)
Rules of Engagement is niet gebaseerd op de gelijknamige film. Verre van zelfs. Rules of Engagement, de serie, is een beetje een romantische comedy in de trend van Friends en How I met your mother. Het gaat hier om twee koppels (een dat al 12 jaar getrouwd is en een dat net verloofd is) en de eeuwige vrijgezel die constant achter de vrouwen aan zit. De rode draad in de serie is natuurlijk het leren leven met elkaar van het net verloofde stel en de ‘goede’ adviezen die ze krijgen van het getrouwde stel. De vrijgezel zit er in om te laten zien dat het vrijgezellen-leven veel toffer is, maar eigenlijk bereikt hij vaak het omgekeerde. Hoewel dit alles best zoetsappig klinkt vind ik de serie zeker de moeite waard om te kijken, simpelweg vanwege de goeie grappen en de chick die er in mee speelt. Niets meer, en niets minder.
Special Entry: Lost (zesde en laatste seizoen onlangs begonnen)
Een speciaal stukje deze aflevering is gereserveerd voor Lost. In één van de eerdere delen is Lost al aan de beurt geweest, maar we behandelen de serie opnieuw omdat het laatste seizoen deze week is begonnen. Over ongeveer 18 weken weten we hoe het allemaal afloopt! Wat is het geheim van het eiland? Was het tóch allemaal maar een droom? Wat betekenen de getallen? Ik verwacht niet dat we op alle vragen een écht antwoord krijgen, maar ik hoop wel dat de makers er een beetje een waardig einde aan maken. Lost is te tof om afgescheept te worden met een slecht einde (aliens bijvoorbeeld…). De eerste (dubbel)aflevering was in ieder geval al weer typisch Lost en ik kan niet wachten op de nieuwe aflevering volgende week! Zodra alle seizoen in de winkel te koop zijn ga ik ‘m ook kopen op Blu Ray. Zo awesome is Lost!
Lost
Posted on February 4th, 2010 at 11:01
Nou mis ik toch een beetje de meiden-serie’s
Gilmore Girls was tof
Posted on February 5th, 2010 at 19:33
Waar haal je de tijd vandaan Gijs!
Ik ben nog steeds halverwege Dexter seizoen 2.
Posted on February 9th, 2010 at 08:13
Add your comment
You must be logged in to post a comment.