Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

X10, de belangrijkste aankondigingen

Posted by Roy On February - 12 - 2010

Ik dacht dat 2010 het jaar van de PlayStation 3 zou worden dankzij titels als Final Fantasy XIII, God of War en Heavy Rain. Of misschien wel het jaar van de Wii dankzij Super Mario Galaxy 2 en Metroid Other M. Maar nee, 2010 is toch echt weer het jaar van de Xbox 360! Never underestimate the power of Microsoft…

Allereerst de multiplatformtitel Dead Rising 2. Op 3 september ligt deze game in de winkels en kunnen we weer massaal zombies afslachten. Hoewel de game op zowel PS3 als 360 uitkomt is de 360 de betere keus omdat je daar ook een exclusief hoofdstuk krijgt wat het verhaal tussen de delen 1 en 2 vertelt. Ik heb de game in ieder geval alvast besteld bij TheHut omdat hij daar maar een euro of 30 kost! Een andere multiplatformtitel, Lost Planet 2, krijgt voor de 360 exclusieve personages als Marcus uit Gears of War en Wesker uit Resident Evil 5. Deze titel doet me echter niets en laat ik aan me voorbij gaan.

De kracht van een console zit ‘m natuurlijk in de exclusives, hoe goed de multiplatform titels ook zijn. Zoals in de eerste alinea al gezegd hebben zowel de Wii als de PS3 een veelbelovend jaar, maar ik ben op dit moment ook echt hyped over de toekomstige 360 titels! Mijn Game of The Year zou zomaar eens Crackdown 2 kunnen worden. Het eerste deel was zo ongelofelijk leuk en deel 2 krijgt zoveel meer content dat het niet fout kan gaan bijna. De graphics zijn verbeterd, er zijn meer verschillende soorten vijanden, wapens, voertuigen (helikopter!) en agents. Bovendien is de multiplayer uitgebreid van twee naar vier spelers tegelijkertijd! Meer van alles dus! Ik kan niet wachten tot het juni is, dan komt Crackdown 2 uit!
Crackdown 2
Een andere veelbelovende game is Alan Wake. Alan Wake is een soort psychologische horror thriller waarbij je een schrijver speelt die nare dingen beleeft. Ik denk dat de game het best te omschrijven is als een combinatie tussen Silent Hill en Resident Evil 4, met een The Shining dressing. De trailers vond ik er erg gaaf uitzien maar wat me uiteindelijk over de streep heeft getrokken is de special edition die van de game verschijnt! Naast de game krijg je de soundtrack, gratis DLC, making of DVD en een boek. Ja. Een echt boek. Hoe tof is dat! Alan Wake verschijnt in mei in de winkels.

De derde exclusive waarin ik geïnteresseerd ben is Splinter Cell: Conviction. De reboot van de succesvolle Ubisoft franchise heeft minder ‘sluipen-in-het-donker’ wat ik zo saai vond in de eerdere delen, en meer kei harde actie. Bovendien zit in Splinter Cell en supervette co-op mode die helemaal los staan van het main verhaal. Je krijgt in april dus eigenlijk twee games voor de prijs van één!

De laatste exclusive waarmee de 360 mijn voorliefde voor de console rechtvaardigt is Fable 3. Fable 3 is alweer het derde deel (joh) in de game-reeks van geestelijk vader Molyneux. Net als elk deel wil Molyneux onwijs vernieuwen en belooft hij allerlei toffe features. In het verleden werden die niet altijd waargemaakt, maar ik vond de Fable games altijd erg leuk om te spelen. Het derde deel zal dit ongetwijfeld ook weer zijn. Nieuwe features in dit deel zijn onder andere geen normaal experience-systeem en healthbar zoals in andere RPG’s en het gebruik van de nieuwe Natal controller. Ik blijf wat skeptisch omtrent Natal, maar als er één game is waarbij het goed gebruikt gaat worden is het Fable 3. Zo tegen de Kerst zal Fable 3 te koop zijn.

Oh, en dan is er nog Halo Reach. Halo Failo, dus waarschijnlijk ga ik niet eens de voor mei aangekondigde beta spelen, maar ik moet wel bekennen dat het de mooiste en meest veelbelovende Halo tot nu toe is… Zo. 2010. Het jaar van de Xbox 360 dus!

-
5 Responses so far
 1. Steeven zei,

  Haha, het jaar van de PS3? Het jaar van de 360? Waanzin! Het jaar van de PC, bitch. Zoals elk jaar.

  Posted on February 12th, 2010 at 15:07

 2. Maarten zei,

  Ik weet nog een paar weken geleden, toen ik nog twijfelde om een PS3 te kopen :D

  Posted on February 12th, 2010 at 16:34

 3. Roy zei,

  Geplaatst door: Steeven
  Haha, het jaar van de PS3? Het jaar van de 360? Waanzin! Het jaar van de PC, bitch. Zoals elk jaar.

  ORLY?

  Geen Alan Wake
  en
  Geen Dead Space 2

  :ps3: :360: wiiii

  Posted on February 12th, 2010 at 22:57

 4. Lillie zei,

  Nu al een game pre-orderen die pas in september verschijnt :’) Crackdown 2 kijk ik wel naar uit, maar gezien de brakke autobesturing kijk ik niet uit naar het vliegen met helicopters… Doe mij maar gewoon lekker rondspringen!

  Nee, ik vind het een weinig spannende X10 als dit al het nieuws is. Geen nieuwe titels, alleen wat releasedata… Ik denk toch dat 2010 net als 2009 weer een PlayStationjaar gaat worden.

  en ik mis een ‘awww, koetjie koetjie koetjie’-smiley voor Steeven :D

  Posted on February 14th, 2010 at 22:04

 5. L'enfant terrible zei,

  Fable 3 zag er cool uit,… gelukkig geen ijslollie-besturing of iets dergelijks. Alan Wake ook trouwens,… mega coole LE! Splinter Cell is een blinde koop Gijs,… musthave!

  Posted on February 21st, 2010 at 22:09

Add your comment

You must be logged in to post a comment.