Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Alice in Wonderland 3D

Posted by Roy On March - 15 - 2010

Tegenwoordig is 3D echt dé hype in de bioscopen. Vorig jaar heb ik al Ice Age 3 en My Bloody Valentine in 3D gezien, maar Avatar gaf natuurlijk het echte startschot voor deze hype. In tegenstelling tot Avatar leek Alice in Wonderland me wel tof en daarom ging ik ook maar weer eens kijken in de bioscoop. Zodra je de zaal binnenloopt krijg je weer een hip brilletje en na wat gewone reclame en trailers kwamen er ook trailers van andere 3D films die dit jaar verschijnen. Uiteraard is Toy Story 3 de knaller van dit jaar, maar ook Hoe tem ik een Draak lijkt me leuk en voor de pubermeisjes komt er een dansfilm in 3D.

Alice in Wonderland 3D is geen remake van het bekende verhaal, het is een opvolger. Dit keer is Alice 19 jaar en keert ze terug naar Wonderland om haar taak te volbrengen. Hoewel ze zelf steeds denkt dat het een droom is en sommige bewoners twijfelen of het wel de goede Alice is komt het op het eind natuurlijk goed, zoals altijd in sprookjes. De weg naar het einde is een bizarre tocht door Wonderland en Alice krijgt hulp van bekende en minder bekende personages. De schreeuwende Rode Koningin is natuurlijk terug, net als het konijn en de kat, maar nu was er bijvoorbeeld ook een pratende hond en deze kan ik me niet herinneren. Ik ga er ook stiekem vanuit dat dit dus een nieuw karakter is…

De 3D effecten in de film waren het eerste deel, als Alice nog in ‘onze’ wereld is, een beetje matig. Ik dacht dat ik toe paar euro toeslag beter aan een ijsje had kunnen besteden, maar toen Alice eenmaal in de 3D wereld was veranderde dat. Schijnbaar is 3D-effect creëren makkelijker als je digitale beelden hebt dan wanneer je beelden van de gewone wereld hebt. Heel Wonderland straalt de typische Tim Burton look uit die herkenbaar is als je bijvoorbeeld ook de laatste Sjakie en de Chocoladefabriek hebt gezien, of Edward Scissorhands. Ook speelt Johnny Depp natuurlijk weer mee en net als altijd zit hij goed in zijn rol als de Gekke Hoedemaker.

Alice in Wonderland 3D is echt een aanrader en de hoge prijs van een entreekaartje meer dan waard. Ik denk dat ik ook binnenkort toch maar weer een Pathé-pas ga nemen. Maarten woont toch in Den Haag tegenwoordig en moet er dan ook maar een nemen! Ik wil trouwens afsluiten met de mededeling dat ik onder de indruk was van Alice. Ze werd gespeeld door Mia Wasikowska (geen idee) en hoewel ze niet standaard ‘lekker wijf’ is, is ze een heel mooie verschijning in de film!

-
2 Responses so far
  1. L'enfant terrible zei,

    Lijkt me een geweldige film! Maar net als bij Avatar moet ik wachten op de Blu-ray release of een HD download.

    Posted on March 15th, 2010 at 10:12

  2. Maarten zei,

    Pathe Pas _O_

    Posted on March 15th, 2010 at 22:26

Add your comment

You must be logged in to post a comment.