Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

De Nintendo 3DS

Posted by Roy On March - 24 - 2010

Het zou zomaar eens een 1 apri-grap kunnen zijn, maar ik wil er toch wat over kwijt natuurlijk… De Nintendo 3DS werd gister zomaar aangekondigd via een persbericht op de Japanse site van Nintendo nadat er al weken, zo niet maanden, geruchten gaan over nieuwe Nintendo hardware. Het lijkt er dus op dat die geruchten gingen over de 3DS, niet over een Wii HD.

Allereerst de DS. Iedereen kent dit apparaatje nu wel denk ik. Een draagbare Nintendo spelcomputer met twee schermen waarvan er eentje gebruikt kan worden als touch-screen. Er zijn inmiddels zo’n 125 miljoen exemplaren van verkocht wereldwijd en tientallen games die ook miljoenen keren over de toonbank gingen: Pok√©mon, Mario, Zelda, Brain Training, Nintendogs, Professor Layton, etc. De laatste tijd wordt het echter minder, de DS lijkt qua games over haar hoogtepunt en de R4 kaartjes lijken ‘normaal’ tegenwoordig.

Een nieuwe handheld is dus helemaal niet zo vreemd. Na zes jaar mag dat ook wel en die piraterij is de spreekwoordelijke druppel. Van de 3DS (voorlopige naam overigens) weten we nog niet zo heel veel. Nintendo belooft 3D-effecten zonder dat je een bril nodig hebt zoals in de bioscoop. Het apparaatje zal volledig backwards compatible worden en alle DS(i) games zullen er op te spelen zijn. Tijdens de komende E3 in juni zal hij getoond worden aan het publiek en ook al direct speelbaar zijn. Als je de geruchten mag geloven komt er ook een trilfunctie in, en een motion sensor. Verder krijgen we analoge sticks, wifi en een verbeterde accuduur. Dat belooft dus allemaal veel goeds!

Hoe de 3D techniek zonder bril gaat werken is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk met snel afwisselende beelden werken zoals in het Jurassic Park plaatje op deze pagina. Of dat goed te simuleren is op een handheld weet ik niet… Misschien heeft Nintendo wel een nieuwe techniek ontwikkeld met Sharp (zij gaan waarschijnlijk de schermen leveren). Hoe de techniek ook werkt, de games zijn het belangrijkste. Nintendo poept er ongetwijfeld een flink aantal goede games voor uit, maar er zullen ook veel gimmicky games komen. Als je terugdenkt aan de Virtual Boy, een geflopte console van Nintendo, dan waren ook daar toch wel wat games die echt tof waren. Ook consoles die een totaal ander publiek aanspreken dan de gemiddelde gamer (Wii) heeft een paar knallers als New Mario en Mario Galaxy. De 3DS gaat dat ook zeker krijgen, maar ik kan me er nog geen beeld bij vormen…

Ook hier moeten we dus nog even afwachten wat de E3 ons gaat brengen! Het belooft in ieder geval een interessante E3 te worden met in ieder geval Natal, Move, PS3-3D en 3DS. Tot die tijd moeten we het doen met concepten van andere gamers, zoals deze:

(Met dank aan NeoGAF voor de plaatjes)

-
3 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Hij lijkt me best interessant :D

  Jammer dat ik eigenlijk nooit op een handheld game :’)

  Posted on March 27th, 2010 at 08:33

 2. Strolie zei,

  Het heeft mijn interesse gepiekt. Maar meer omdat deze handheld net zo krachtig schijnt te worden als een GC. 3D moet ik nog zien. Maar een 3D Metroid Prime klinkt goed.

  Posted on March 28th, 2010 at 14:58

 3. L'enfant terrible zei,

  Ik game gewoon te weinig op die dingen. Maar,… op vakanties geniet ik er altijd wel van. Lekker op de veranda, uitzicht op zee,… gamen met een koud Frans biertje! De nieuwe 3D klinkt goed, maar ga ik echt niet voor in de rij staan.

  Posted on April 2nd, 2010 at 20:09

Add your comment

You must be logged in to post a comment.