Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Final Fantasy, toen en nu

Posted by Roy On March - 6 - 2010

Final Fantasy, de laatste fantasie… Het is een beetje een gekke titel voor een game die inmiddels toe is aan deel 13 en talloze spin-offs kent. Toch was de naam bij het ontwikkelen van het eerste deel geen verrassing. De status van Squaresoft… *gaap* Oh? Bekend verhaal? True. Toch is het interessant om even te kijken van waar we gekomen zijn sinds Final Fantasy op onze vierkante Nintendo.

De game zag er in 1987 zo uit, links een screen van hoe de wereld er uit zag en rechts een screen van het gevechtsscherm:

Inmiddels is er heel veel veranderd. We zijn vier consoles verder en hebben enorme sprongen gemaakt. Van een 8Bit pixelbrij zijn we beland in een tijdperk waar we 1080p Full HD graphics verwachten met DTS Surround Sound. Je kunt tijdens het spelen even pauzeren om via de vriendenlijst te bekijken wat jouw vrienden spelen en welke prestaties ze hebben gehaald. Eigenlijk is het niet te bevatten waar we aangekomen zijn, daarom moeten we er ook af en toe even bij stil staan. Laten bezinken wat er nu mogelijk is.

Vervolgens stoppen we de game in onze console en drukken we op start. Sommige dingen veranderen immers nooit… Iedereen heel veel plezier!

-
6 Responses so far
 1. L'enfant terrible zei,

  Briljant _O_ Heb er echt zin in!

  Posted on March 6th, 2010 at 10:47

 2. Maarten zei,

  Ik vind de screens van FF13 altijd zo saai en leeg :@

  Posted on March 6th, 2010 at 18:38

 3. Lillie zei,

  Eens met Maarten! Vreemd genoeg vind ik de screens uit 1987 er aantrekkelijker uitzien dan die van XIII.

  Maar wel een mooie post! Ik had een alinea of tien verwacht dus dan valt dit heel erg mee!

  Veel plezier ermee, ik ben benieuwd of je deze wel de moeite waard vindt om uit te spelen!

  Posted on March 8th, 2010 at 01:47

 4. L'enfant terrible zei,

  OMG,… Maarten en Lillie,… doe eens normaal. De hele wereld leeft. Final Fantasy XIII is echt episch! Een zo’n stilstaand screen zegt echt niks. Het is zo niet leeg mensen,… geloof me! :D

  Posted on March 13th, 2010 at 00:03

 5. Maarten zei,

  Ik heb het gister gezien, en het ziet er ok uit. Maar het doet me echt totaal niks :’) Ik vind de sfeer niks en het is veels te ingewikkeld voor mij :P

  Posted on March 13th, 2010 at 17:43

 6. L'enfant terrible zei,

  Geplaatst door: MaartenIk heb het gister gezien, en het ziet er ok uit. Maar het doet me echt totaal niks :’) Ik vind de sfeer niks en het is veels te ingewikkeld voor mij :P

  Ik kan me voorstellen dat als je niet precies weet wat er gebeurd je de weg kwijt raakt. Drie characters besturen in deze FF zou onmogelijk zijn. Toch,… uiteindelijk is het simpel als je maar goed kan switchen en weet wat je doet. Tactiek in de rollen is best belangrijk in deze FF. Als je eenmaal zelf Paradigms begint te maken weet je dat je het door hebt.

  Maar geef toe,… het is allemaal niet zo kaal he ;)

  Posted on March 14th, 2010 at 10:48

Add your comment

You must be logged in to post a comment.