Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

PlayStation Move

Posted by Roy On March - 11 - 2010

Na het succes van Nintendo met hun Wii kon Sony natuurlijk niet achterblijven. Ze volgen Nintendo blind en komen met hun eigen Wiimote en Nunchuck controllers. De controllers hebben de naam ‘PlayStation Move’ en ‘Move Subcontroller’ gekregen en ze werken met gyrometers, acceleratiemeters, magneten en een webcam. Hierdoor is er, volgens Sony, meer precisie mogelijk dan met de Wii. Bovendien heeft de PlayStation 3 natuurlijk full HD graphics, Blu Ray en DTS geluid. Op papier is het dus veel beter, maar met wat er tot nu toe getoond is blijkt dat niet:

Zoals je kunt zien is Sony echt een copy-cat nu; veel dezelfde soort games en zelfs het promotiefilmpje lijkt op die van Nintendo… Alles wat je ziet in het filmpje is al gedaan op de Wii, alleen nu is het met betere graphics. De Wii in HD dus. Ik vrees voor Sony dat het niet aan gaat slaan. Het mag dan misschien wel beter werken of preciezer zijn, het biedt niets nieuws. Daarnaast heeft zo’n beetje elke casual al een Wii natuurlijk en upgraden vinden ze waarschijnlijk niet nodig.

Voor de nieuwe casuals is de instapprijs bovendien veel te hoog. Waar een Wii 200 euro kost, kost een PS3 Move bundel waarschijnlijk zo’n 350 euro. Als je al een PS3 hebt kun je het PS3 Move starterspakket kopen voor minder dan 100 euro (lees €99,95). Dat zijn behoorlijke prijzen voor mensen die enkel af en toe voor de TV willen slaan, springen en zwaaien. Voor ons gewone gamers, want dat zijn de meeste lezers op Roy-O-Rama, biedt het verder ook niet echt interessante nieuwe gameplay vooralsnog. De beste Wii-games gebruiken voor bepaalde zaken wel de Wiimote-functionaliteiten, maar met mate. Ik verwacht ook dat er veel Wii games overgezet gaan worden naar de PS3 en voor Visceral hoop ik dat Dead Space Extraction die stap ook maakt. Met de PS3 Move controllers is de game op exact dezelfde wijze te spelen als op de Wii en met HD graphics wordt die game nog gaver.

Voor mij hoeft het echter allemaal niet zo. De Wii heb ik ook alleen maar omdat Mario alleen op de Wii te spelen is, de rest van de games is niet echt boeiend. Misschien dat er voor de PS3 Move wél veel toffe games komen, maar ik denk dat het allemaal casual meuk blijft. De line-up bestaat op dit moment namelijk uit dezelfde soort games als de Wii: Move Party, Motion Fighter, Brunswick Bowling, TV Superstars, etc etc. Do. Not. Want.

-
1 Response so far
  1. Remco zei,

    Behoorlijke copycat inderdaad, voor 100 euro is het misschien een optie om geen Wii te kopen, maar een starterspakket voor de PS3. Laat ze eerst maar eens the Sims 3 op de PS3 uitbrengen ;)

    Posted on March 11th, 2010 at 11:41

Add your comment

You must be logged in to post a comment.