Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

2 Unlimited

Posted by Roy On April - 6 - 2010

Zo rond de wisseling van basisschool naar middelbaar was Eurodance dé muziekstroom die in was. Deze toegankelijke rave muziek, meestal vergezeld door een zangeres en rapper was enorm populair. Artiesten als 2 Unlimited en 2 Brothers on the Fourth Floor scoorden wereldwijd dikke hits. Ik was uiteraard groot fan van deze muzieksoort en dan vooral van 2 Unlimited. In totaal heb ik drie 2 Unlimited albums gekocht: No Limits, Real Things en hun Greatest Hits compilatie. Hierna gingen Ray en Anita namelijk uit elkaar en namen twee vrouwen de naam 2 Unlimited over. Dit ging natuurlijk helemaal nergens over en was pure naam-uitmelking, maar zo werkt het nou eenmaal.

Voor mij persoonlijk was No Limit de eerste echte kennismaking met 2 Unlimited. Deze nummer één hit sloeg in als een BOM en betekende voor 2 Unlimited hun wereldwijde doorbraak. Ze hadden hiervoor al een heel album uitgebracht met tracks als Twilight Zone en Get Ready For This. Dit waren redelijke successen in vooral Nederland, België en de UK. Ik kwam er overigens later pas achter dat deze tracks van 2 Unlimited waren toen ik een special op TV zag.

Persoonlijke favoriet was hun single Faces:

Waarom Faces precies mijn favoriet was weet ik eigenlijk niet meer. Het is een track die eigenlijk heel anders was dan de rest en als ik er nu naar luister moet ik bekennen dat No Limit, Get Ready For This en Twilight Zone eigenlijk gewoon leuker zijn. Vreemd is dat… Naja, het blijft mooi om zo eens in de zoveel tijd te luisteren en kijken. Als je ziet wat voor achterlijke kleding ze toen aan hadden en wat een slechte clips er toen gemaakt werden verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Ga eens een rondje YouTube doen, heerlijke nostalgie!

No no limits, we’ll reach for the sky!
No valley to deep. No mountain too high.
No no limits, we’ll reach for the sky,
we do what we want and we do it with pride.

-
2 Responses so far
  1. Maarten zei,

    Toevallig hoorde ik Ray vandaag op de radio in een interview, erg toffe gast :D :Y

    Posted on April 7th, 2010 at 21:32

  2. L'enfant terrible zei,

    OMG,… 2 Unlimited. Zo gay!

    Posted on April 8th, 2010 at 09:18

Add your comment

You must be logged in to post a comment.