Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

In Qontrol 2010

Posted by Roy On April - 18 - 2010

Afgelopen november waren de financiële middelen er niet om naar Qlimax te gaan en omdat onze Hardstyle-kick te halen besloten we om naar In Qontrol te gaan. In Qontrol is, net als Qlimax, een feestje dat georganiseerd wordt door Q-Dance. In de Amsterdam RAI waren in totaal vier zalen die de hardere stromingen in de dance-scene vertegenwoordigen: Early Rave, Hardstyle en Hardcore (er waren twee hardstyle zalen).

We vertrokken om 22:13u met de trein vanaf Delft Zuid om rond 23:30u in de rij te gaan staan om ons te laten fouilleren. Ik stond natuurlijk weer in de verkeerde rij en uiteindelijk waren we pas om 0u binnen. Erg slecht geregeld: meer rijen dan beveiligers waardoor sommige rijen een bewaker moesten delen en het dus twee keer zo lang duurt… Maar goed, eenmaal binnen even muntjes halen en op naar de eerste zaal: Early Rave.

Het thema van de avond was Save.Exit.Planet en sloeg op de komende apocalyps in 2012. De Early Rave zaal was de zaal met de tofste aankleding: de Apocalyps zelf. Een groot verlicht kruis, vlammen op de achtergrond. Supertof gedaan. Toen we binnenkwamen stond Stanton te draaien die ook één van de CD’s gemixed heeft, maar ik vond de set, net als de CD, niet echt boeiend. Na Stanton was het tijd voor Dune (je weet wel, die van Hardcore Vibes) en hij was ook de reden dat we begonnen in de Early Rave-zaal. De tracks die Dune draaide waren vrijwel allemaal toffe klassiekers en ik heb staan springen alsof ik weer 16 was! Echt zo cool! Het enige wat jammer was, was dat Dune als DJ gewoon echt slecht is. Tracks mooi in elkaar over laten lopen kan hij niet, het houdt op bij een simpele fade out en het starten van het volgende nummer. Maar ik heb me er niet minder om vermaakt. Een goed begin dus van de avond!

Na Dune was het tijd voor de mainstage waar we gepland hadden om de rest van de avond door te brengen. De mainstage was de zaal voor de mainstream hardstyle. DJ’s als Frontliner, Wildstylez, Headhunterz en Technoboy stonden er gepland. Toen we aankwamen was Wildstylez net begonnen en dit was een lekkere set. Niets bijzonders op zich, gewoon goed te doen. Hierna was het de beurt aan Frontliner die de eerste van de CD’s heeft gemixed en hoewel de CD erg lekker wegluistert vond ik de set maar matig. Het pakte me niet echt en dus was het tijd voor een eetpauze! Er was best veel keus (patat, wraps, fruit, hotdogs, etc) maar uiteindelijk zijn het gewoon de loempia’s van mr. Long geworden natuurlijk! Heerlijk! De hete loempia’s werden daarna afgeblust met een lekkere aardbeiensmoothie en daarmee was de pauze ook weer afgelopen.

Het was nu de beurt aan Technoboy die een goede set neerzette. Hij blijft toch wel één van mijn favoriete DJ’s als het om hardstyle gaat. Qua verlichting op de mainstage was het nu ook écht begonnen met dikke lasers in verschillende kleuren en vuurwerk. Helaas geen bouncende lasers, maar desalniettemin blijft het een genot voor het oog. De laatste volledige DJ set van de avond die we gezien/gehoord hebben was die van Headhunterz en hier geldt hetzelfde als voor Technoboy, altijd wel een succes. Na afloop van de set van Headhunterz was het inmiddels al zo’n 6:00u en begonnen onze oude lichamen een beetje te protesteren. We pikten nog een kwartiertje Noisecontrollers mee, maar daarna was het toch echt tijd om richting trein te gaan. Eventjes nog een aardbei/tropical calippo scoren en onze vesten ophalen. Rond 8:30u lag ik uiteindelijk in mijn bedje om tegen 12:00u gewekt te worden door mijn lieve nieuwe onderbuurvrouw die ging boren. Ik heb daarna nog een uurtje slaap kunnen pakken, maar ben toen toch maar opgestaan.

In Qontrol was overall een goed feest en ik heb me enorm vermaakt en heb nu zelfs een beetje spierpijn in mijn kuiten. Toch heb ik een voorkeur voor Qlimax vanaf nu. Je hebt daar maar één zaal waardoor je niet het gevoel krijgt dat je misschien een optreden mist en je hoeft geen afstanden af te leggen. Verder is het geluid er gewoon honderd keer beter, zeker omdat er in de main regelmatig een speaker gewoon helemaal uitviel. Béétje jammer… Next Stop: Mystery Land!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.