Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

In Search of Sunrise

Posted by Roy On May - 14 - 2010

Mijn favoriete CD-reeks is op zeker In Search of Sunrise van Tiesto. Deze trance-reeks begon eind 1999 en is inmiddels toe aan haar achtste deel. Deze nieuwste CD die sinds een weekje te koop is, is echter niet van Tiesto. Over dit achtste deel hebben we het zometeen, eerst even een stapje terug in de tijd naar het jaar 2000.

Vanuit de middelbare school heb ik veel hiphop en rap meegekregen maar op de TU was het grootste deel van mijn vriendenclub trance/techno liefhebber. In het begin moest ik er niet veel van hebben, maar met uitgaan kom je er toch mee in aanraking. Langzaam veranderde mijn smaak mee en ik was direct fan van Tiesto dankzij zijn Innercity CD. Langzaam verdiep je jezelf dan steeds meer en meer in de muziek en de betreffende artiesten. CD’s, livesets, compilaties, alles luister je. Zodoende kwam ik op een gegeven moment op de In Search of Sunrise CD’s. Ik gok dat het rond het derde deel was dat in 2002 verscheen. Met terugwerkende kracht werd ik ook fan van de eerste twee delen en elk nieuw aangekondigd deel veroorzaakte een kleine hype vergelijkbaar met een nieuwe Final Fantasy en nooit stelden de CD’s teleur. Net als bij Final Fantasy is het ook onmogelijk om een volgorde te geven aan de verschillende delen, het geheel is gewoon altijd goed. Qua losse tracks zijn er echter wel een aantal favoriet en deze staan hier dankzij Youtube:



Nu zijn dit maar vier tracks, maar de lijst goede nummers is eindeloos… Elke keer als ik de CD’s luister is het weer genieten. Elke keer verbaas ik me over de kwaliteit. Zo mooi… In Search of Sunrise is de beste reeks aller tijden! Begin dit jaar was er echter een grote schok te verwerken! Tiesto had Blackhole al verlaten en kondigde nu ook nog eens aan dat hij stopt met ISOS en verder gaat met een nieuwe verzamelaar genaamd A New Dawn welke eind dit jaar uitkomt. De naam In Search of Sunrise is voor Blackhole, de uitgever, echter te groot om te laten liggen dus gingen ze op zoek naar een nieuwe DJ welke het mixalbum wilde doen. Het is uiteindelijk Richard Durand geworden die je misschien kent van tracks als Always the Sun en Into Something. Tevens was Richard Durand bekend onder zijn andere artiestennaam G-Spott (ja, dat was voor mij ook een openbaring toen ik het net op Wikipedia las)!

Ik heb ISOS8 nu een paar keer geluisterd en de eerste keer had ik echt het gevoel dat dit gewoon een hoop magie miste. “Niemand kan Tiesto opvolgen voor deze reeks”. Na een aantal keer verdween dat gevoel echter en ging ik beter luisteren. Langzaam ging ik het allemaal steeds meer waarderen en ik ben nu van mening dat het gewoon een waardig deel is in de reeks! Een onwijs groot compliment dus voor Richard Durand, want het is geen gemakkelijke taak om zomaar de beste DJ aller tijden op te volgen. Alle fans van eerdere ISOS CD’s moeten deze ook gewoon in huis halen, hij is het waard! Als afsluiter gooi ik er nog even twee toffe track van ISOS 8 in:

Geniet er van, want daar is In Search of Sunrise voor!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.