Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Juni, de drukste maand van het jaar

Posted by Roy On May - 27 - 2010

Juni lijkt de drukste maand van 2010 te worden als ik mijn agenda zo bekijk. Ik trap het eerste weekend van juni af met een weekendje Center Parks in Vossemeren (BE); lekker een paar dagen in het zwembad hangen, op de bank hangen met een drankje en roddelen over de collegae die niet mee zijn. Een week later wordt mijn moeder 50 jaar en dat wordt natuurlijk groots gevierd met allerlei festiviteiten waar ik niets over kan en mag zeggen van mijn zusje. Dus dat doe ik dan ook niet.

Tussen deze weekenden door ben ik druk bezig met het leren van mijn tentamens en moet ik ook nog gewoon zo’n 15u per week werken. Tijd om te gamen heb ik niet echt, maar heel erg is dat niet. Nier is niet zo groots en episch dat ik *moet* gamen en Mario Galaxy komt via een buitenlandse webshop pas in de tweede helft van juni. Na het weekend van mijn moeder verjaardag barst het WK-geweld los. Op 14 juni moet Nederland haar eerste wedstrijd spelen tegen Denemarken (13:30u) en ik ga die wedstrijd in Full HD kijken met mijn hippe oranje bril op. Tevens verwacht ik allerlei lekkernijen te krijgen tijdens die wedstrijd! Na de wedstrijd moet ik snel naar huis, even een hapje eten regelen en daarna is de start van de E3 waar Microsoft als eerste aftrapt met een persconferentie (19:00u). Ik verwacht veel Natal, Halo Reach en Gears 3, maar tevens verwacht ik minstens één grote klapper die voor iedereen als een verrassing komt.

De dag erna wordt het weer een paar uur flink studeren om na het eten het tweede deel van de persconferenties te gaan kijken; Nintendo (18:00u) en Sony (20:30u) zijn dan aan de beurt. Bij Nintendo krijgen we waarschijnlijk meer info over de nieuwe Zelda en de twee RPG’s die ze maken met third party developers (The Last Story – Mistwalker en Xenoblade – Monolith). Ik hoop dat de Vitality Sensor een stille dood is gestorven en er gewoon niets meer over gezegd wordt. Een groot deel van de aandacht zal overigens naar de 3DS gaan, maar wat ik daar van moet denken weet ik nog niet. Ik sta open voor het idee, dus laat Nintendo maar bewijzen dat we eind dit jaar een 3DS moeten aanschaffen! Sony zal voor een groot deel Move-games tonen (bah) en inFamous 2 en Killzone 3 laten zien als grote titels. Echte verrassingen zullen er denk ik niet zijn, maar ze hebben vast een solide line-up.

De dagen hierop zal er nog flink wat nieuws van de E3 komen, inclusief hands-on ervaringen, maar ik heb ze vooral ingepland als studiedagen. Wel ga ik over de E3 bloggen natuurlijk, lekker nabeschouwen! Zaterdag na de E3, 19 juni, moet Nederland haar tweede wedstrijd op het WK spelen om 13:30u. Deze kijk ik lekker thuis waarschijnlijk en de rest van de avond hou ik open om niets te doen. Zondags is het vaderdag!

In week 25 is het zover, drie tentamens… Alle drie moeilijk, maar erg belangrijk! Bovendien speelt Nederland donderdagavond ook nog eventjes haar laatste groepswedstrijd om 20:30u. Die wedstrijd zal hier wel aan staan, maar actief kijken zit er helaas niet in. Zodra de tentamens klaar zijn ga ik even een weekend mijn verloren werkuren inhalen en daarna is het officieel ‘vakantie’ wat betekent dat ik zo’n 32u in de week wil gaan werken. Tevens hoop ik dat ik dan nog steeds wedstrijden van het Nederlands elftal kan kijken want dat zou betekenen dat ze de volgende ronden gehaald hebben. In de WK poule op Hyves heb ik trouwens ingevuld dat ze stranden in de halve finale tegen Brazilië… De finale op zondag 11 juli is dan Duitsland – Brazilië. Dat blijft echter een beetje koffiedik kijken en dat is lastig aangezien ik geen koffie drink.

-
3 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Wat een drukte :D

  Ik moet gewoon 40 uur werken en naar Noorwegen eind juni :P

  Posted on May 27th, 2010 at 20:13

 2. Lillie zei,

  Ik heb mijn jaar ook niet helemaal goed ingedeeld. Het hele jaar enorm veel vrije tijd gehad, maar sinds ik weer echt met mn studie bezig ben, heb ik opeens tig afspraken en plannen :’)

  2 weken geleden naar Londen, afgelopen weekend naar Oosterhout, dit weekend vrij maar het weekend erna naar Walibi twee dagen, weekend erna CSC-meet en de dag erna een wedstrijd en/of Raften, de week erna wéér een scoutingweekend (hoewel ik nog niet zeker weet of ik daar heen ga), en die week naar Bobbejaanland en Jochem Myjer, die zondag nog een eendaagstoernooi gevolgd door een bbq en de week erna is alweer zomerkamp! Daarna vier dagen thuis om nog een weekje richting België te gaan. Maar daarna is het gelukkig wel weer even rustig met enkel afstuderen :D

  Maarten, heb je al een pathépas gehaald?

  Posted on May 27th, 2010 at 22:21

 3. Maarten zei,

  Ik toevallig vandaag en Pathepas gehaald :D

  Posted on May 28th, 2010 at 18:45

Add your comment

You must be logged in to post a comment.