Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Survival of the Dead

Posted by Roy On May - 19 - 2010

Blogs over films vind ik soms erg lastig om te schrijven. Van lang niet alle films die ik zie verschijnt er hier een blog. Kick Ass heb ik bijvoorbeeld overgeslagen omdat ik er niet echt iets leuks over kon vertellen, ondanks dat de film echt mega tof was en iedereen hem moet gaan kijken… Onlangs zag ik echter Survival of the Dead en daar heb ik wel weer wat over te vertellen!

Survival of the Dead de zoveelste zombiefilm van Romero, na bijvoorbeeld Dawn of the Dead of het eerder hier beschreven Diary of the Dead. Survival is wat dat betreft ook een direct vervolg op Diary eigenlijk, het beschrijft een kleine legereenheid die probeert te overleven. In het begin van de film vertellen ze dat ze een groepje scholieren overvallen die een film aan het draaien zijn: Diary of the Dead. Dat soort crossovers vind ik altijd erg leuk! Helaas is dit het enige leuke aan de film…

Survival draait om een eiland Plum waar twee families het al jaren met elkaar aan de stok hebben. Nu de zombies er zijn verschillen ze ook hierover van mening. De ene denkt dat je ze allemaal zo snel mogelijk moet omleggen met een kogel door hun hoofd (zelfs kinderen), terwijl de ander denkt dat zombies best kunnen blijven leven om ze te trainen. Misschien dat je ze zelfs kunt leren om iets anders te eten dan mensenvlees! Als het groepje soldaten eenmaal op dat eiland komt ontstaat er een heuse oorlog tussen de mensen met de zombies als inzet. Verder probeert het volgens mij een les te leren over hoe mensen liever egoïstisch zijn in plaats van elkaar te helpen in crisistijd. Het komt alleen niet helemaal over.

De uiteindelijke conclusie of zombies kunnen veranderen/leren zal ik niet verklappen, maar het is eigenlijk gewoon te stom voor woorden! De hele climax gaat ook nergens over. Dit is verreweg de slechtste zombiefilm die ik gezien heb denk ik. Nergens gelachen, nergens geschrokken en nergens echt geboeid gekeken. Je kunt deze best overslaan…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.