Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV Series, part 6

Posted by Roy On May - 2 - 2010

Community is een comedy-serie over een gevallen advocaat die zijn licentie opnieuw moet halen en dat doet op een community college (een soort sub-HBO). Al vrij snel in het begin raakt Jeff geïnteresseerd in Britta, een mooie blondine, en hij doet er alles aan om met haar in contact te komen. Hij komt met het briljante plan om een studiegroep op te richten waar ze met z’n tweetje lekker kunnen studeren, maar er is meer animo voor het studiegroepje en er komen een aantal aparte figuren bij. Je hebt een negerin van middelbare leeftijd die net gescheiden is, een jong naïef perfectionistisch meisje, een voormalig topsporter op een High School die een blessure heeft opgelopen, een wat oudere man die zich gewoon verveelt (Chevy Chase) en de vreemde Palestijn met het syndroom van asperger. Een mooie groep die van het ene komische moment in het andere valt, met als rode draad Jeff die blijft proberen om Britta te scoren.

Eureka is een sci-fi comedy over een sheriff in het stadje Eureka. In Eureka wonen allemaal heel slimme mensen die van alles uitvinden om het leven gemakkelijk te maken. Het geld komt van een door de overheid gesponsord bedrijf (Global Dynamics) waar vooral gewerkt zou moeten worden aan meuk voor Defensie. In één van de geheime ruimtes staat bovendien een object dat heel veel energie uitstraalt. Wat dit nou precies is loopt als een rode draad door de serie heen. Het leuke van Eureka is dat de sheriff zelf geen hoog begaafd persoon is, maar een ‘normaal’ iemand. Dit zorgt regelmatig voor grappige situaties waarbij de tweedeling tussen ‘intelligent’ en ‘niet zo intelligent’ leuk uitgespeeld wordt. De sheriff is echter wel heel goed in het bedenken van simpele oplossingen en hij is goed met mensen. Een ideale combinatie voor sheriff in Eureka.

Psychoville is de meest bizarre serie uit het rijtje van vandaag. Het gaat over een aantal personen die in een soort gekkenhuis hebben gezeten en nu weer in de samenleving verkeren. Dit gaat natuurlijk helemaal niet goed en je zit soms echt te kijken van “wat gebeurt er in hemelsnaam?” maar het boeit enorm op de een of andere manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verpleegster op de kraamafdeling die haar voorbeeld-pop beschouwt als een echt kind of een blinde oude man die knuffels verzamelt en er alles aan doet om zijn collectie compleet te maken. Gaandeweg krijgen alle personages een brief die ze meedeelt dat ze in de gaten worden gehouden en ze vertelt dat de schrijver “weet wat ze gedaan hebben”. Wat dit uiteindelijk is komt in de finale natuurlijk naar boven.

Sanctuary is een fantasy-serie die me hetzelfde gevoel gaf als Torchwood. Helaas voor Sanctuary is dat geen goed gegeven… In Sanctuary draait alles om een groepje personen die allerlei vreemde wezens een onderdak biedt tegen de grote boze buitenwereld. Daar waar de buitenwereld jaagt op deze wezens wordt er in het opvanghuis om ze gegeven en worden ze in hun waarde gelaten. Ik vond het echter geen leuke serie, op de een of andere manier kwam het allemaal te nep over. Natuurlijk is ook Psychoville of Eureka grote onzin, maar dat wordt toch anders gepresenteerd. Sanctuary heb ik dan ook na een aflevering of drie/vier opgegeven. Eén van de weinige tips die ik niet boeiend vond. Na Better of Ted, Eureka en Psychoville kan dat ook een keer gebeuren natuurlijk!

Spartacus, een actie-serie die zich afspeelt in de welbekende Romeinse gladiatoren setting, was bijna hetzelfde lot als Sanctuary beschonken. De pilot was echt vreselijk: heel veel nep-bloed, veel scenes die heel nep over komen, suffe softporno stukjes en onnodig veel geweld. Ik vond het echt lijken op een slechte 300-kloon voor oversexte pubertjes. Ik hoorde echter dat het serieus beter werd en dat zelfs de makers het met me eens zijn over de eerste aflevering(en) en ik heb dus maar doorgezet. Na drie afleveringen bleek dat dit een goede beslissing is geweest, Spartacus is echt awesome. Er zit nog steeds veel naakt in, net als grof geweld met veel bloed, maar het past nu beter. Het verhaal wordt ook erg boeiend, want hoe ga je om met het gegeven dat je een slaaf bent die op leven en dood moet vechten in de arena als je weet dat je vrouw ergens anders tot slaaf is gemaakt… Een serie het verdient om in HD te kijken. Dikke aanrader ook!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.