Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

[E3 2010] Microsoft persconferentie

Posted by Roy On June - 14 - 2010

Na een heel vervelende treinreis was ik *net* op tijd voor de Microsoft E3 persconferentie, dacht ik. Ze hadden bij Microsoft namelijk ook gehoord dat ik vertraging had en daardoor was het een half uurtje opgeschoven zodat ik ook nog even wat te drinken kon pakken voordat het game-geweld zou losbarsten.

Het begon allemaal met een trailer en presentatie van de nieuwe Call of Duty: Black Ops. Niet mijn ding, maar het zag er best mooi uit. Gaat sowieso een paar miljoen keer over de toonbank en met de aankondiging van timed exclusive DLC begon het dus best aardig voor Xbox. Na Call of Duty was het de beurt aan Metal Gear Solid Rising en Gears of War 3. Allebei ook weer titels die het vast goed gaan doen, maar waar ik echt 0.0 interesse in heb…
Gelukkig was daar Peter Molyneux met Fable 3 *O* Een korte trailer, wat Brits geouwehoer en… dat was het. Het zal ongetwijfeld weer een topgame worden als beide voorgaande Fable games, maar wat er getoond werd was te karig voor woorden.

Aangezien Microsoft het nu tijd vond worden om een nieuwe, nog niet eerder aangekondigde game, te tonen volgde nu de teaser van Codename Kingdoms. Een game die waarschijnlijk een God of War -kloon wordt in een Spartacus setting. Potentieel wel tof dus, maar omdat officieel niet eens verteld is in wat voor genre deze game valt ben ik niet echt enthousiast helaas. Het rijtje games werd afgesloten met, hoe kan het ook anders, Halo: Reach. In totaal zijn er tot op dit punt zes titels getoond waarvan ik er maar één wil hebben: Fable 3. De rest is stom of nog te vaag om op mijn ‘wanted’-lijstje te zetten.

Iets waar Microsoft eind dit jaar hoge ogen mee wil gooien is Project Natal, dat nu omgedoopt is in Kinect (kinetic-connect). Dit stuk van de persconferentie ging nergens over, dus daar gaan we het hier verder niet over hebben. Wil je een beeld vormen van hoe het werkt, denk dan aan de Wii in 2006.

Als afsluiter moet je altijd een grootse aankondiging hebben. Microsoft had dit min of meer; ze onthulden de nieuwe versie van de Xbox 360. Deze vernieuwde Xbox heeft een ingebouwde HDD van 250 GB, Wi-Fi, een slanker formaat en is stukken stiller. Een echte verrassing is deze aankondiging niet, maar het feit dat hij morgen al in de USA te koop is, is dat wel. Best een aardige afsluiter van een anders erg teleurstellende persconferentie.

-
6 Responses so far
 1. Mark zei,

  Was je enthousiaster geweest als je in die zaal had gezeten en ook was omgekocht met een nieuwe 360 slim door Microsoft?

  Voor de rest met je eens: weinig originele sequels en Kennixdinges was te zielig voor woorden.

  Posted on June 15th, 2010 at 09:49

 2. Yuri zei,

  Waarom na 5(!) jaar pas een slim editie??

  Posted on June 15th, 2010 at 12:56

 3. Roy zei,

  Omdat de 360 nog niet eerder een redesign nodig had. Nu met de dalende verkoopcijfers, minder exclusives en de release van Kinect is het pas een mooi moment daarvoor.

  De PS2 had het ook pas na vier jaar bijvoorbeeld. Dat de PS3 zo snel was, was ook enkel omdat de verkopen zo matig waren.

  Posted on June 15th, 2010 at 13:01

 4. Lillie zei,

  De 360 had veeel eerder een redesign nodig. De brakke hardware van de 360 is bij iedereen bekend, zelfs mijn niet gamende familie heeft het over kapotte spelcomputers en bekraste schijfjes.

  Maar goed, ik betwijfel of een redesign dit brakke imago weer op niveau kan brengen. Ik denk het niet eigenlijk.

  Posted on June 22nd, 2010 at 00:00

 5. Roy zei,

  De laatste generatie voor het redesign waren al zo goed als foutvrij, niet meer of minder dan een PS3. Dat imago raken ze deze generatie ook niet meer kwijt, zeker niet als er overal nieuws gepost wordt van krassende 360 slim consoles omdat er een of andere dwaas gaat lopen schudden met de console emo

  Posted on June 22nd, 2010 at 09:40

 6. Party Weekend | Roy-O-Rama zei,

  […] een vervelende treinreis naar huis die dankzij enorme vertraging er bijna voor zorgde dat ik de E3 conferentie van Microsoft mistte. Daarvan heb je overigens al kunnen lezen op Roy-O-Rama. Nu dit feestweekend voorbij is en […]

  Posted on April 23rd, 2013 at 02:21

Add your comment

You must be logged in to post a comment.