Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

[E3 2010] Nintendo persconferentie

Posted by Roy On June - 15 - 2010

Eén van de meest bijzondere E3 momenten was de afsluiting in 2004 waar Zelda Twilight Princess aangekondigd werd met een epische trailer. Vandaag begon Nintendo met Zelda: Skyward Sword voor de Wii. Dat was erg gedurfd als je het mij vraagt aangezien je toch altijd naar een hoogtepunt wil opbouwen en Zelda dat vrijwel altijd wel is voor veel gamers. De grafische stijl was in ieder geval erg mooi, een combinatie van Windwaker en Twilight Princess! Qua gameplay waren er nogal wat problemen, de bewegingen werden niet altijd correct geregistreerd. Dit zou liggen aan Wi-Fi interference, waarschijnlijk werkt het normaal wel goed.

Na Zelda was het tijd voor een rijtje games waarin we al aangekondigde titels zagen voor zowel Wii als DS (Metroid, Dragon Quest IX) maar ook VEEL nieuwe games. Wat dacht je van een nieuwe Donkey Kong Country? Of Mario Sports Mix? Ik ben echt zwaar onder de indruk! Weet niet waar ik moet beginnen… Laat ik maar gewoon de titels opnoemen waarin ik geïnteresseerd ben. Allereerst voor de Wii: Metroid Other M, Donkey Kong Country Returns, Disney Epic Mickey, Mario Sports Mix en misschien zelfs Zelda: Skyward Sword (afhankelijk van de hands-on previews die gaan verschijnen). De twee genoemde DS titels, Dragon Quest IX en Golden Sun: Dark Dawn, zijn allebei wel aardig, maar geen directe must haves als je het mij vraagt.

Wat wel een echte must have is, is de Nintendo 3DS. In eerste instantie lijkt het een gewone DS, maar al snel vallen er wat details op. Het scherm is groter bijvoorbeeld en er zit een analoge slide-stick-unit op het apparaatje. Deze 3DS moet dus 3D beelden kunnen tonen zonder dat je daar een bril voor nodig hebt zoals in de bioscopen. Via internet is het effect niet te zien (zie eerste trailer Kid Icarus), maar Twitter stroomt vol met reacties van journalisten die zeggen dat het werkt. Als je dan ook nog eens ziet welke titels er allemaal aan komen voor de 3DS kun je niet anders dan concluderen dat dit een fantastisch apparaat wordt.

Na een matige vertoning van Microsoft gisteren maakt Nintendo in één klap deze E3 de moeite waard. Wat een genot! Ik ben reuze benieuwd wat Sony gaat doen zometeen. Nog een half uurtje!

-
1 Response so far
 1. Maarten zei,

  De Wii-games doen me helemaal niks, alhoewel Epic Mickey er leuk uitzag :Y

  De 3DS wil ook wel graag halen nu :D

  ow en dit:
  [q]Dit zou liggen aan Wi-Fi interference[/q]

  Hier ontvang ik al 15 WiFi signalen, slap excuus dus. Het werkt gewoon niet goed :P

  Posted on June 15th, 2010 at 22:44

Add your comment

You must be logged in to post a comment.