Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

[E3 2010] Sony Persconferentie

Posted by Roy On June - 15 - 2010

Sony heeft traditioneel de langste persconferentie, ze vertellen namelijk ook altijd een hoop over hun visie wat betreft home entertainment. Ja, home entertainment, want bij Sony gaan ze verder dan gaming. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ze Blu Ray ondersteunen en veel extra’s willen bieden op gebied van film en muziek via PlayStation Network.

Al die randzaken interesseren mij niet zo heel veel, al ben ik wel fan van Blu Rays natuurlijk! Ik kijk toch vooral naar de games en Sony heeft een aantal toffe games in de planning staan. Tijdens de persconferentie, de laatste van de grote drie, lieten ze bijvoorbeeld inFamous 2 zien wat een zekerheidje is op mijn Wanted lijstje. Daarnaast waren er beelden van Twisted Metal, Gran Turismo 5 (nu met releasedatum), Little Big Planet 2, Killzone 3, Dead Space 2, Final Fantasy XIV en een zooi (EA) sportgames. Stuk voor stuk grote titels die een vrij breed publiek aanspreken. Sony deed het wat dat betreft best goed dus! Ook voor de PSP hadden ze een leuke compilatietrailer met allemaal toffe games: als Kingdom Hearts en God of War. Toch ben ik niet helemaal enthousiast… Een hoop van deze games vind ik persoonlijk niet echt interessant en zijn allang aangekondigd en dus geen verrassing meer. Niet echt “E3” als je het mij vraagt waar je toch zit te wachten op een Megaton of twee. Waar waren bijvoorbeeld gameplaybeelden van The Last Guardian of de ICO HD Collection?

Het grootste bezwaar heb ik echter tegen het hele 3D gebeuren waar Sony mee komt. Na de bioscopen moet 3D ook naar onze huiskamer komen en daarvoor hebben we kei dure TV’s voor nodig en moeten we gamen met een bril op. Ik vraag me serieus af wie een hele sessie Final Fantasy of Killzone wil doen met zo’n zware 3D bril? In de bios heb ik er na een half uur al wel weer genoeg van gehad eigenlijk… Maar goed, het is optioneel en je mist het niet echt als je ‘gewoon’ speelt volgens mij.

Goed, tot zover het positieve Sony verhaal. Nu is het tijd voor het negatieve! Move. Serieus. Niemand zit hier volgens mij op te wachten… Het is gewoon Wii met motion plus en een glimmende lichtbal bovenop. Sure, het is misschien wat preciezer dankzij 3D positiebepaling maar om daar nou 130 euro voor neer te leggen? Ik dacht het niet! Ook is het merendeel van de games gewoon niet interessant: party games, fitnessgames, kindermeuk. Bah! Het enige positieve is dat je bij de Limited Edition van Dead Space 2 voor de PS3 gratis Dead Space Extraction krijgt met Move ondersteuning. Move staat wat mij betreft op gelijke hoogte met Kinect: geen interesse. Deze E3 is wat dat betreft ook een behoorlijke teleurstelling, heel veel meuk waar ik geen interesse in heb. De enige die het begrepen heeft dit jaar is Nintendo, degene die deze hele motion-hype startte. Het is een rare wereld…

-
3 Responses so far
 1. Hemmo zei,

  Ik zit ook niet op Move te wachten, maar: “Ook is het merendeel van de games gewoon niet interessant: party games, fitnessgames, kindermeuk. Bah!”
  Dat is nou precies wat er op de Wii uitkomt :r

  Ik wil meer weten over dat PSN abo en Steam op de PS3. Dat mis ik in je blog, mijn enige game informatie platform *O*

  Oh ja! :ps3:

  Posted on June 16th, 2010 at 00:49

 2. Roy zei,

  1) Het merendeel van de Wii-games is niet boeiend inderdaad. Maar er zijn, net als op elke console, een paar pareltjes. Zie bijvoorbeeld: http://www.gamerankings.com/browse.html Maar zoiets is natuurlijk lastig te accepteren als je maar één console hebt :mario:

  2) Steam stelt waarschijnlijk niet zoveel voor (er zijn 0.0 details bekend op dit moment). Ik denk dat het alleen maar belemmerend werkt vanaf de PS3. Eerst steam opstarten en dan je game, dubbele handeling. Cloud saving is wel een aardige feature, maar voor een console ook niet interessant eigenlijk aangezien je toch vrijwel altijd op dezelfde console speelt.

  3) Betalen voor PSN ga ik niet doen, ik speel geen demo’s en al helemaal niet als ik er voor moet betalen. Cross game voicechat is wel aardig, maar ook niet het geld waard.

  4) Om alvast antwoord te geven op je vraag: Xbox Live betaal ik wel met liefde voor, want Xbox 360 :360:

  Posted on June 16th, 2010 at 01:18

 3. Mark zei,

  Portal 2 was toch wel een flinke Megaton. Valve heeft Sony voor een complete afgang gered.
  Tiger Woods 2011 met Move zag er ook wel tof uit. :)

  Posted on June 17th, 2010 at 14:42

Add your comment

You must be logged in to post a comment.