Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Het Oranje weekend

Posted by Roy On July - 13 - 2010

Het afgelopen weekend stond helemaal in het teken van Oranje. Zowel de zaterdag als de zondag waren er grote events met die kleur als thema. Allereerst was er zaterdag De Q-Dance Feestfabriek, een feestje vanwege het 10-jarig bestaan van Q-Dance. Aangezien het logo van Q-Dance de kleur oranje heeft werd aangeraden om in die kleur te verschijnen. Hierdoor, en het feit dat het gehouden werd in de ArenA, kreeg De Feestfabriek als snel de bijnaam Sensation Oranje.

De weg naar de ArenA was behoorlijk klote, het stormde in Nederland waardoor we zeiknat op het station aankwamen en vanwege vallende takken had zowat elke trein vertraging. Eenmaal in Duivendrecht aangekomen reden er helemaal geen treinen meer, gelukkig reed de metro nog wel. Een uur later dan gepland arriveerden we eindelijk in de ArenA, helaas hadden we het Qlubtempo gedeelte gemist. We waren wel nog op tijd voor de Top 25. Deze top 25 was erg gaaf, maar het jammere was wel dat het vooral de nieuwere tracks waren. Hardstyle bestaat langer dan drie jaar, maar dat was niet uit deze top 25 te halen. Het was wel een onwijs feest verder, vuurwerk, balonnen, juichende mensen. Heerlijk.

De rest van de nacht waren allemaal sets van verschillende DJ’s als Headhunterz, Frontliner, Donkey Rollers, Digital Punkz, etc. Namen die het gros van de lezers hier niet veel zal zeggen, maar geloof me dat ze er een dik feest van maakten. Het was echt een topavond die de hitte in de ArenA en absurde prijzen voor drinken deed vergeten.

Rond half 7 in de ochtend vertrok de trein weer huiswaarts, of nou, richting Den Bosch dit keer. Ik had die middag namelijk ook nog een balletvoorstelling van mijn zusje en nichtjes… Iets waar ik eeeeeecht geen zin in had op dat moment. Maar goed, familie is belangrijk dus moest het maar. Eventjes een paar uur slapen en rond half 1 opstaan en met mijn pa richting de schouwburg. Praatje gemaakt met de rest van de familie, iedereen succes gewenst en toen begon het. Hmm… Geen klassieke muziek, maar dikke beats! De hele voorstelling was totaal anders dan ik had verwacht, het was zoveel meer dan alleen klassiek ballet! Jazz, modern, streetdance, alle vormen kwamen langs. Het schattigst waren natuurlijk de huppelde konijntjes (kleuterdans) maar ook de streetdance dames waren erg tof. Ik was erg onder de indruk van de hele voorstelling: goede muziek en lekker gevarieerd. De beste danseres was trouwens mijn zusje! Voor meer info over de dansschool Dream Dance kijk je op de website: *klik* (goed heh Daphne, gratis reclame!).

Na de voorstelling moest ik weer direct met de trein terug naar het Westen van het land. Even langs huis en dan direct door naar Den Haag om de Finale van het WK te kijken. Door (weer) vertragingen kon ik niet echt eten en moest ik het doen met een bodem van twee halfbevroren boterhammen met pindakaas. In Den Haag was het al goed druk en om half 9 was de aftrap. We hadden weer afgesproken in Square op het Plein en zowat iedereen was er al. Snel wat te drinken bestellen voor de wedstrijd begon (20 drankjes tegelijk bestellen leverde me 50 cent korting op!) en toen begon het. Uren van spanning en nagelbijten. De wedstrijd zelf was echt heel slecht met weinig goed voetbal. De scheids gaf veel te veel kaarten, Nederland liet zich verleiden tot het maken van veel overtredingen, we misten een aantal grote kansen en diep in de verlenging scoorde Spanje het winnende doelpunt… Weer niet gelukt dus. Potverdorie!

Al met al een druk en vermoeiend weekend met helaas niet de gewenste afloop. Over twee jaar in Polen en de Oekra├»ne zijn we er weer bij (begin september begint de kwalificatie alweer!) en dan gaan we met z’n allen weer achter Oranje staan. HUP HOLLAND HUP!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.