Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Prince of Persia: Forgotten Sands

Posted by Roy On July - 23 - 2010

Vorige generatie (PS2/GameCube) was een mooie generatie en één van de franchises uit die tijd die me bij gebleven is, is Prince of Persia. Er zijn drie games verschenen binnen de Sands of Time reeks en deze trilogie was ‘af’; het verhaal was verteld. Voor 2010 was er echter een Prince of Persia film gepland over de Sands of Time en Ubisoft vond dat een mooi gegeven om nog een game te maken over het zand. Hoewel de film en de game los van elkaar staan is hun timing niet toevallig.

Maar goed, ik ga geen oordeel geven over dit gegeven, ik ga de game bespreken. The Forgotten Sands vertelt het verhaal van de Prins en Malik, zijn oudere broer. Precies op het moment dat de Prins op bezoek komt wordt het koninkrijk van Malik aangevallen en omdat de tegenstand te groot is gebruikt Malik een laatste redmiddel: de kracht van het zand. Hier gaat natuurlijk alles mis en wie mag dat weer gaan oplossen? Yup, de Prins van Perzië!

Zoals we gewend zijn wordt er weer veel geklommen en geklauterd in deze game en spring je over en door allerlei zwaaiende zwaarden en dodelijke messen. Ook kom je weer een hoop vijanden tegen die je een kopje kleiner mag maken. Helaas heeft Forgotten Sands ook weer de combat als zwakste punt, het voldoet allemaal wel, maar echt epische gevechten zoals in bijvoorbeeld God of War zul je niet tegenkomen.

Nieuw in dit deel zijn de elementaire krachten, je kunt beschikken over aarde (verhoogde verdediging), vuur (zet je vijand in de fik), water (bevries je vijanden) of wind (roep een wervelwind op) en allemaal zijn ze te upgraden met ervaringspunten. De krachten zijn overigens gelimiteerd in gebruik, je kunt ze maar een beperkt aantal keer gebruiken totdat je jouw magie-punten weer aangevuld hebt. Deze magiepunten gebruik je ook om met de krachten van het zand de tijd terug te draaien. Je moet er dus op letten dat je tijdens gevechten niet alles opmaakt want dan kun je de tijd niet terugdraaien als je in een gat springt. Ikzelf gebruikte de magie vooral voor het tijdreizen, springen in gaten is een specialiteit geworden…

De gehele feel van de game is precies wat je er van kunt verwachten en is heel vertrouwd als je de vorige generatie ook genoten hebt van Prince of Persia. Eigenlijk hoef je in dat geval ook geen reviews te lezen of meningen van anderen, want je weet al wat je van Prince of Persia vindt. Ik heb er in ieder geval weer van genoten, het is hetzelfde acrobatische platformen, het is hetzelfde ietwat houterige vechten en het is dezelfde droge humor met flauwe opmerkingen van de Prins.

Ik ben dus zeer tevreden over het eindproduct The Forgotten Sands en het was de 19 euro meeeeer dan waard! Toch is het nu wel écht helemaal klaar met al dat zand. Ubisoft, ga gewoon lekker verder met de nieuwe Prince of Persia-reeks zoals die in 2008 gestart is. Daar wil ik eind 2011 wel mee verder!

-
1 Response so far
  1. L'enfant Terrible zei,

    Deze wil ik ook wel eens gaan proberen. Ben zelf nog aan het bijkomen van Bioshock. Heb ik zwaar onderschat. Echt meesterlijk. Maar je laatste alinea zegt het zo goed! Verder maar de 2008 reeks. Heb echt genoten van de spel zonder grond onder je voeten. Het had iets,… die muziek is zo vreselijk mooi ook.

    Posted on July 25th, 2010 at 21:01

Add your comment

You must be logged in to post a comment.