Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Gamescom 2010

Posted by Roy On August - 24 - 2010

Ik geloof dat ik wel drie keer opnieuw de opzet van deze blog veranderd heb en zelfs dacht om hem helemaal maar te laten zitten, maar dat vond ik zonde van de mooie banner die ik gemaakt heb… Hier issie dus: de, ietwat verlate, terugblik op GamesCom 2010 in Keulen. GamesCom is een grote Europese gamebeurs vergelijkbaar met E3 en Tokyo Game Show, alleen is GamesCom minder groots. Waar er tijdens E3 en TGS talloze nieuwtjes zijn en grote verrassingen onthuld worden hobbelt GamesCom er een beetje achteraan met wat laffe aankondigingen. Denk aan Mass Effect 2 voor PS3 en een nieuwe Ratchet & Clank (All 4 One, 4P co-op party-platformer), best aardig maar niets bijzonders.

Nee, de GamesCom is er vooral om de (Europese) pers en gamers kennis te laten maken met alles wat er het komende jaar aan games uitkomt. Zowat alle grote uitgevers waren ook dit jaar weer aanwezig en er kon gespeeld worden met games als Fable III, Halo Reach, Dead Rising 2 en natuurlijk de Nintendo 3DS. Ik heb lang niet alle previews en specials gelezen die er op verschillende sites verschenen, maar wat ik gezien heb bevestigde mijn interesse in de aankomende games. Dit betekent in mijn geval dus pre-orders voor Fable, Need for Speed, Fallout en Halo voor de rest van 2010. Vier games totaal voor de maanden september, oktober, november én december! Ik ben trots op mezelf. Mijn pre-order voor Dead Rising 2 heb ik geannuleerd, die komt wel in een rustigere periode voor een budgetprijs. Hetzelfde geldt voor de Wii titels Metroid, Donkey Kong en Kirby. Grote games voor 2011 en verder zijn Dead Space 2, Bioshock Infinite en inFamous 2, maar die zijn allemaal nog ver weg.

Het leuke van de GamesCom, en dat heeft de beurs als grootste voordeel ten opzichte van andere beurzen, is dat er bekenden naar toe gaan. Zowel ‘bekend’ via FOK! als mensen die ik wekelijks echt spreek. De ervaringen en meningen van deze mensen vertrouw ik soms nét wat meer dan ervaringen van gamesites die toevallig ook reclame van de betreffende game hebben staan… Overigens hebben ze het ook vaak gewoon mis hoor, als ze beginnen over games waar ze geen verstand van hebben (Final Fantasy is namelijk gewoon tof).

Al met al heb ik me vorige week als thuisblijver prima vermaakt tijdens de GamesCom. Er waren veel nieuwe screens, trailers en hands-on ervaringen, en er was wat nieuws. Ik geef het een 6! Misschien ga ik er volgend jaar wel naar toe, maar misschien ook niet.

-
2 Responses so far
 1. L'énfant terrible zei,

  Drie vrienden van mij zijn vorig jaar geweest. En die gaan nooit meer. Veeeeels te druk. Overal drie uurs rijen. Eigenlijk zie je helemaal geen games! Ze zijn uiteindelijk maar bier gaan drinken tussen de hallen in en hebben een rondtocht met de stadsboot gemaakt :D Je moet echt van de (belangrijke) pers zijn wil je ook maar iets meemaken.

  Posted on August 26th, 2010 at 19:23

 2. Lillie zei,

  Zonder perstoegang zou ik idd ook niet gaan. Veel te druk. Dan moet je echt de eerste twee uur pakken en de laatste twee uur, die zijn nog wel te doen.

  Met perstoegang maar zonder afspraken kun je in ieder geval de woensdag de hele dag op de beursvloer rondhangen, en dan is het nog niet zo druk en kan je heel veel spelen. Zeker als je geen afspraken tussendoor hebt waar je weer heen moet rennen.

  Ik ben erg blij dat het wat betreft afspraken een stuk beter geregeld was dan voorgaande jaren (had woensdag zo’n drie uur vrij te besteden), en verder zijn bcd afspraken op zich ook wel relaxt om even wat te drinken en te kunnen zitten. Veel te spelen krijg je in ieder geval niet, dus daar hoef je het niet voor te doen.

  Verder mis ik Brink toch wel op je 2011 lijstje. Dat wordt echt een meesterlijke game! Spec Ops: the line zag er ook erg goed uit, maar die was nog niet speelbaar.

  Posted on August 30th, 2010 at 00:58

Add your comment

You must be logged in to post a comment.