Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Mystery Land 2010

Posted by Roy On August - 29 - 2010

Sinds 2004 ga ik jaarlijks naar Mystery Land (op 2008 na) en elke keer is het één groot feest. Lekker weer, een mooi festivalterrein, veel podia met DJ’s, allerlei soorten muziek en een geweldige sfeer. Dit jaar was het weer in de week voorafgaand aan Mystery Land erg klote en het terrein was op verschillende plekken ook behoorlijk modderig. Op de dag zelf hebben we echter zowat geen regen gehad en gelukkig flink wat zon. Door de harde wind was het af en toe nog wel redelijk fris, maar qua weer mochten we niet klagen!

Rond half 3 kwamen we het festivalterrein op en gingen we richting Q Dance. Ook dit jaar hadden ze een fantastisch podium met levensgrote schaakstukken. Toen we aankwamen was Wildstylez bezig en even later begon The Prophet. Beide sets waren prima, maar vooral The Prophet draaide vooral hitjes. Niets mis mee, maar wat vernieuwing mag best. Als derde zagen we de Noisecontrollers draaien en dit was een puike set. Rond half 6 was het echter tijd om te gaan eten (WAAR WAS MR. LONG?!) en ons richting Tiesto te begeven. Het is best lang geleden dat ik de Beste DJ Aller Tijden heb zien draaien, dus ik had er flink zin in! Bij de Kaleidoscope tent aangekomen was het echter nog drukker dan ik had verwacht… We konden echt NIET de tent in en moesten op het pad aan de rand blijven staan. Hier had ik niet veel zin in en na een aantal tracks zijn we daarom maar weer teruggegaan naar Q Dance. Ik was behoorlijk teleurgesteld. Arme ik.

Bij Q Dance was inmiddels B-Front aangeschoven en ook dit was een prima set. Ik kende deze DJ verder niet maar hij was goed bezig. Na B-Front was het tijd voor een surprise act: Psycho Punks live. Wat ‘live’ precies inhield kon ik niet echt ontdekken, maar ze beukten er lekker op los! Rond 8 uur was het tijd voor de verrassing van de avond: Zatox. Ook deze DJ kende ik niet maar hij had de beste/tofste set van de dag en ik was hierdoor wel over mijn Tiesto verdriet heen gelukkig. Toen hierna Frontliner aan de beurt was werd mijn vooroordeel weer bevestigd: deze gozer kan er niets van. Ik snap niet waar de populariteit nou vandaan komt, maar zowel op In Qontrol als gister op Mystery Land vond ik ‘m tegenvallen. Wat een aap. Tijd om weer wat rond te gaan lopen, op zoek naar poncho’s want er vielen ook wat regendruppels. Nog voor we poncho’s gevonden hadden (we hebben niet echt gezocht eigenlijk) was de regen weer opgehouden en konden we terug voor D-Block en S-Te-Fan. Normaal gesproken draaien ze een toffe set, maar vandaag hadden ze hun dag niet. Het leek bovendien wel of het volume wat lager stond dan eerder op de dag… Het laatste half uur was voor nóg een surprise act: Nosferatu. De enige hardcore DJ van de dag en hij begon lekker. Om de drukte voor te zijn hebben we niet de hele set afgemaakt en zijn we op huis aan gegaan. Uiteraard met flinke vertraging door die altijd fijne NS. Wat een ontzettend pauper bedrijf is het toch…

Over het algemeen heb ik me weer prima vermaakt op Mystery Land! Toch heb ik wat kanttekeningen. Allereerst hoort een DJ als Tiesto niet in een kleine tent te draaien. Je weet dat het ontzettend druk wordt en daar moet van te voren aan gedacht worden. Zorg dat het geluid bijvoorbeeld anders gericht wordt (zoals bijvoorbeeld bij Q Dance) zodat er meer mensen van de muziek kunnen mee genieten. Een open podium dus voortaan! Daarnaast was de afwisseling gewoon karig. Ik heb echt een podium gemist waar normale trance gedraaid werd! Gewoon even relaxed genieten van wat lievere melodieuze klanken en vocalen. Er hoeven daar echt geen grote namen te staan als Armin, liever niet zelfs, maar Aly & Fila, Above & Beyond, Roger Shah, Cosmic Gate en al die anderen die we wekelijks horen bij A State of Trance passen perfect op Mystery Land.

Door de drukte bij Tiesto en het gemist van de Trance tent was Mystery Land dit jaar eigenlijk meer een mini Q Dance festival. Nu was dat gewoon tof en zeker de moeite waard, het is niet echt waar Mystery Land voor staat helaas… Ik hoop dat ID&T dit volgend jaar toch beter doet anders moet ik misschien op zoek naar een ander zomerfeest.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.