Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV series, part 7

Posted by Roy On August - 7 - 2010

Op dit moment is het erg rustig in TV-serieland; de grote zomerstop is ook in Amerika en de meeste series zijn op vakantie. In september komen ze vrijwel allemaal weer terug en kunnen we weer genieten van onder andere How I met your mother, Two and a half men, Dexter en Chuck. Tot die tijd zijn we aangewezen op de zogenaamde zomerseries, of oudere series die getipt zijn. Je vindt ze hieronder beschreven, op alfabetische volgorde.

100 Questions is een serie die in het gat dat HIMYM achterlaat probeerde te springen. Het gaat over een vrouw, Charlotte, die zich inschrijft bij een datingbureau omdat ze haar ware maar niet kan vinden. Aan de hand van 100 vragen, één per aflevering, wordt haar profiel opgemaakt. In het eerste (en enige) seizoen, dat maar liefst zes afleveringen duurt, leren we de vijf personages kennen. Deze zijn zo cliché als je maar kunt bedenken, je hebt de sullige nerd, het domme blondje, de stoere Casanova, de excuus-buitenlandse en natuurlijk de hoofdpersoon: een stoere zelfverzekerde vrouw die stiekem een beetje onzeker is… De serie is zelf echter niet zo suf als het op papier klinkt en regelmatig is het gewoon grappig. De serie doet niets nieuws en haalt het niet bij klassiekers als Friends of HIMYM, maar het is zeker de moeite waard als je even niets te kijken hebt. 100 Questions is overigens in Amerika geflopt en er komen geen nieuwe afleveringen bij.

The Good Guys is een politieserie en hoewel ik daar normaal gesproken niet van hou is The Good Guys wél leuk. Dit komt doordat de serie geen serieuze afspiegeling wil zijn van het oh zo zware leven van een politieagent, maar er vooral de spot mee drijft. Twee detectives worden gedegradeerd en mogen enkel nog simpele saaie klusjes opknappen zoals een ingegooide ruit bij de plaatselijke wasserette. De oudste van de twee heeft als motto echter dat er altijd meer is dan je op het eerste gezicht zou denken en haalt er van alles bij waardoor er bij toeval een groter complot opgelost wordt aan het eind van de aflevering. De complete chaos die altijd gecreëerd wordt, en het feit dat de twee het niet zo serieus nemen met de regels, maakt de serie erg leuk. Bonuspunt voor de ex-vriendin van één van de agenten, enorme chick!

The hard times of RJ Berger is de meest suffe serie waar ik ooit aan begonnen ben… Ik las op FOK! dat het een soort Americain Pie The TV Show is, maar RJ Berger mag niet in de schaduw staan van Americain Pie. De opzet is ongeveer hetzelfde, een sullige middelbare scholier, onderbroekenlol, sex-grapjes, etc, maar alles is zoooo flauw en zoooo niet grappig dat de serie écht niet de moeite waard is. Zonde van je tijd en na drie afleveringen heb ik het opgegeven. The hard times of RJ Berger draait overigens ook sinds kort op de Nederlandse MTV en daarmee is het één van de weinige series in deze reeks die ook op de Nederlandse TV te bekijken is. Beetje jammer dat het dan weer zo’n waardeloze serie is…

The IT Crowd heeft er inmiddels alweer vier seizoenen op zitten maar ik heb het pas recent ontdekt. De serie gaat over twee wereldvreemde nerds van een computerservice-afdeling bij een grote corporatie. Ze krijgen een nieuwe manager, maar deze vrouw weet helemaal niets van computers. Dit gegeven alleen al zorgt natuurlijk voor komische situaties, maar het gaat nog veel verder dan dit. De precieze humor van IT Crowd is lastig uit te leggen, maar het is een serie waar ik echt belachelijk hard om heb zitten lachen! Er komt volgend jaar nog een vijfde seizoen en volgens mij is het daarna helemaal afgelopen waarop ik de complete serie op DVD wil aanschaffen en dat zegt wat! Overigens is IT Crowd wel erg kort: zes afleveringen per seizoen, maar hier geldt duidelijk kwaliteit boven kwantiteit!

Modern Family wordt gepresenteerd als documentaire en volgt drie gezinnen in hun dagelijks leven. De hoofdas is een opa met zijn twee kinderen die op hun beurt ook allebei een gezin hebben. De opa (Al Bundy) is gescheiden en heeft een veel jongere Columbiaanse tweede vrouw, de zoon is homosexueel en heeft met zijn vriend een Aziatisch kindje geadopteerd en de dochter is getrouwd en heeft drie kinderen. Al deze kinderen hebben natuurlijk ook weer een eigen tik die van het complete stel echt een heel aparte familie maakt. Qua humor vond ik het een beetje te vergelijken met Arrested Development, al was dat soms wat vreemder. Modern Family is wat normaler en voor een breder publiek geschikt. In september begint seizoen twee en ik kan haast niet wachten!

-
1 Response so far
  1. Lillie zei,

    Ik ben toevallig van de week ook aan Modern Family begonnen. Ik heb enkel aflevering 1 gezien en die vond ik niet zo boeiend. Ik vind vooral dat talkshow-achtige waarbij er nagesproken wordt over wat er net te zien was erg irritant. Maar goed, ik geef het nog even de kans. Community vond ik ook pas na een aflevering of vier echt leuk worden.

    En enkel het feit dat The Hard Times op MTV te bekijken is zegt al genoeg over (het gebrek aan) kwaliteit. Overigens is IT crowd gewoon op comedy central te zien.

    Maar wat kijk je belachelijk veel series. Dat je daar uberhaupt de tijd voor hebt…

    Posted on August 11th, 2010 at 21:26

Add your comment

You must be logged in to post a comment.