Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Halo: Reach

Posted by Roy On September - 16 - 2010

Ik ben niet zo’n heel grote Halo fan, maar omdat iedereen Reach zou gaan spelen heb ik ‘m ook gekocht. De Limited Edition zelfs, want deze was gunstig geprijsd in pre-order en hij leek me wel de moeite waard. Je krijgt de game in een speciale doos, een ONI black box replica zoals je in de game tegenkomt. Naast de game zitten er nog veel meer zaken in zoals het dagboek van Dr. Halsey, een plattegrond van Reach en een hoop documenten uit de wereld van Halo. Je krijgt hierdoor een mooi beeld van het geheel voordat je aan de game begint.

Toen ik de game binnen kreeg ging ik ‘m direct installeren (de Xbox maakt dan minder lawaai en de game loopt soepeler) om vervolgens te spelen. Als eerste de singleplayer waarin je het zesde lid bent van Team Noble die erop uit gaat om de wereld te redden van de Covenant, een agressief buitenaards ras. Het komt neer op schieten, schieten en nog eens schieten. De game vind ik behoorlijk pittig en ik ben van Hard ook teruggegaan naar Normal in het derde level. Dat lukt wel als je goed nadenkt over wat je doet en niet als een kip zonder kop het level door rent. Op dit moment zit ik in level 5 geloof ik en ik verbaas me nog steeds over hoe tof het eigenlijk is! Het spel ziet er ook prachtig uit en de presentatie is subliem! Beste Halo ooit wat dat betreft!

Naast de singpleplayer draait Halo voor een groot deel ook om multiplayer en ik heb inmiddels wat potjes FireFight en Matchmaking gedaan. Firefight is een mode waarin je met vier vrienden het opneemt tegen steeds nieuwe ladingen vijanden die gedropt worden. Uiteraard worden dat er steeds meer en worden ze steeds sterker. Erg toffe mode. Matchmaking, dat is online spelen met vrienden tegen anderen, is niet helemaal mijn ding. Ik ben behoorlijk slecht wat dat betreft en wordt meer doodgeschoten dan dat ik kills maak… Hopelijk word ik wel wat beter en leer ik ook de maps wat beter kennen. Genoeg te doen de komende weken in ieder geval!

Tot die tijd kun je me uitlachen om mijn statistieken die door Bungie bijgehouden worden. Je kunt er alles vinden, wat ik gespeeld heb, hoeveel kills ik gemaakt heb, hoeveelste ik het betreffende online potje ben geworden en hoe mijn personage eruit ziet. Mooi oranje en geel. Met een oranje leeuw als embleem. Awesome.

-
1 Response so far
  1. L'énfant terrible zei,

    Dammit,… dat is mijn LE! :D

    Posted on September 16th, 2010 at 15:02

Add your comment

You must be logged in to post a comment.