Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Tokyo Game Show 2010

Posted by Roy On September - 20 - 2010

Naast E3 en GamesCom is Tokyo Game Show de derde grote game-show in het jaar. De nadruk tijdens dit event ligt natuurlijk vooral op Japanse games van Japanse developers voor Japanse gamers, maar er is zeker ook voor ons heel veel te zien. Roy-O-Rama zal een aantal van de hoogtepunten in het kort bespreken.

Allereerst dé topper van de Tokyo Game Show. Ninokuni. Deze game van Level 5 (Prof. Layton, Dragon Quest VIII) wordt ontwikkeld in samenwerking met animatiestudio Ghibli (de Japanse Disney) en dat is aan de stijl te zien. Alles is zo ontzettend mooi en sfeervol dat ik me elke keer weer verbaas over beelden, ook al kijk ik de trailer voor de tiende keer. Dit kan niet anders dan een must-have worden! Ninokuni verschijnt overigens ook voor Nintendo DS, maar die versie laat ik zeer waarschijnlijk aan me voorbij gaan.

Ander groot nieuws van de TGS was het drieluik van Team ICO; de ICO/Shadow of the Colossus HD remake is officieel aangekondigd en er waren nieuwe beelden van The Last Guardian. De remake is inmiddels besteld bij VGP en ook The Last Guardian zal ik in huis halen. Alle drie de games zijn zo artistiek en anders dan we gewend zijn dat het een ervaring op zich is. Bovendien vermoed ik dat ze nu op de PS3 wel goed lopen. ICO, en vooral Shadow of the Colossus, waren gelimiteerd vanwege de hardware van de PlayStation 2 in mijn ogen.

Alle voorgaande vier games zijn aangekondigd voor PS3, en PS3 exclusive. Logisch in een land als Japan ook, want de Xbox 360 bestaat daar zowat niet. Toch is er één game aangekondigd die Xbox 360 exclusive is én niet Idolmaster 100 is; Dead Rising 2: Case West. Na de proloog Case Zero en de game zelf komt nu Case West als epiloog. Aangezien het Dead Rising betreft is het ook direct een must have. Zombies beuken blijft een leuk tijdverdrijf!

Grote afwezige was, zoals altijd eigenlijk op de TGS, Nintendo. Hierdoor dus geen noemenswaardig 3DS en Wii nieuws. Dat komt eind deze maand waarschijnlijk als Nintendo een evenement/persconferentie organiseert omtrent de Nintendo 3DS. Je leest trouwens hier als eerste het nieuws dat daar verteld gaat worden: Nintendo 3DS, 199 euro, 11 maart 2011. Kom maar door!

-
1 Response so far
  1. L'énfant terrible zei,

    Ninokuni,… over episch gesproken! _O_

    Posted on October 3rd, 2010 at 12:49

Add your comment

You must be logged in to post a comment.