Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Wanted!

Posted by Roy On September - 24 - 2010


Sinds ik vorige week de story-mode van Halo: Reach uitspeelde ben ik eigenlijk erg benieuwd naar de eerste Halo. Reach is een prequel en het verhaal gaat dus verder in Halo 1. Toen die game bijna 10 jaar geleden verscheen op de eerste Xbox (en deze nog die reuze controller had) heb ik ‘m wel eens bij Maarten gespeeld maar het was niets voor mij. In die tijd speelde ik nog enkel Nintendo games en Final Fantasy. Ook Halo 2 en Halo 3 vond ik volgens mij niet boeiend qua verhaal want ik kan me er niets van herinneren, behalve dat Master Chief natuurlijk doodgaat. In alle drie de delen. Het lijkt me dan ook een tof idee om Halo 1 en 2 opnieuw uit te brengen in HD zoals Sony dat bijvoorbeeld met God of War heeft gedaan. Ik zal dan zeker die HD collectie aanschaffen en me door die twee games heen schieten om vervolgens te eindigen met Halo 3. Best knap dat Reach dat bereikt heeft en het grootste compliment dat Bungie kan krijgen van mij lijkt me!

Dit gaf me overigens te denken, er zijn wel meer games die ik wil spelen maar er eigenlijk (nog) helemaal niet zijn… Bovenaan die lijst staat natuurlijk de Final Fantasy VII remake voor de PlayStation 3. Sinds die techdemo is dat constant mijn most wanted game geweest, maar realistisch gezien komt die er gewoon niet de komende jaren. Jammer, maar helaas.

Overigens hoeven niet alle games in een nieuw jasje gestoken te worden. Ik was ten tijde van de GameBoy Advance ook al tevreden geweest met wat simpele SNES ports van Square-Enix games die nooit in Europa verschenen zijn. Denk aan bijvoorbeeld Treasure Hunter G, 7th Saga of Super Mario RPG. Helaas gaat ook dat zeer waarschijnlijk nooit meer gebeuren nu de handhelds zich ook helemaal richten op 3D graphics. Het blijft zoeken naar de ultieme draagbare SNES emulator. Ik geloof dat de Pandora daar wel goed in is, maar dat ding is vrijwel niet te krijgen en veel te uitgebreid voor wat ik wil. Helemaal teleurgesteld in S-E ben ik trouwens niet, de GBA kreeg Final Fantasy IV, V en VI en de Nintendo DS kreeg Chrono Trigger en Dragon Quest IV, V en VI.

We moeten opletten dat we niet te veel in het verleden blijven hangen en vooruit kijken! Tijd voor een tweetal vervolgen van games die er niet zijn. Beste voorbeeld is Rainbow Six. Ubisoft heeft in mijn ogen een fantastische franchise in handen, maar je hoort er al bijna drie jaar helemaal niets meer over. Ik zou een gat in de lucht springen als ze een Rainbow Six New York maken! Kom op Ubisoft! Een gewilde sequel waarvan ik weet dat hij ECHT niet meer komt is Kameo 2. Rare is helemaal verkracht door Microsoft en Kameo 2 is geannuleerd terwijl ze er wel al mee bezig waren. Eeuwig zonde natuurlijk, want de Xbox 360 kan wel wat kleurige platform avonturen gebruiken.

Tot slot het lastigst te beschrijven stukje. De games die nog niet bestaan en daardoor niet te beschrijven zijn. Ik wil bijvoorbeeld wel constant nieuwe dingen uit proberen. De Nintendo DS had toffe vernieuwende games en ook de Wii heeft haar sterke kanten wat betreft gameplay. Het hoeft echter niet altijd in de besturing te zitten (zie de desinteresse in Kinect en Move). Games zelf kunnen ook vernieuwd zijn zoals bijvoorbeeld Crackdown. Niet eerder speelde ik een sandbox-game met zoveel vrijheid. Ik zou echter niet kunnen vertellen wat nou een leuk origineel idee is voor een game, dat laat ik liever over aan de geniale mensen als Miyamoto. Voor hem wordt het wel weer eens tijd dat hij is schokkends gaat doen en ik ben reuze benieuwd naar wat dat gaat worden.

Kruisingen tussen genres mogen er ook meer komen mits ze goed uitgewerkt zijn. De combi shooter en RPG doet het erg goed in onder andere Borderlands en Fallout en de combi puzzelen en adventure scoort in Professor Layton. Wees dus creatief developers, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Zoals je kunt zien zijn er nog genoeg games die ik graag zou willen hebben maar misschien wel nooit zal zien. Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit want binnenkort komt Nintendo bijvoorbeeld met een nieuwe Donkey Kong Country. Iets dat ik totaal niet verwacht had, maar wel ontzettend gaaf vind! Het kan dus wel, en dus blijft er hoop…

-
3 Responses so far
 1. L'énfant terrible zei,

  Is Halo 1 niet gewoon te downen op Xbox Live Marketplace? Die ziet er ook nog prima uit hoor :)

  Posted on October 3rd, 2010 at 12:52

 2. Lillie zei,

  Ehm, puzzelen en adventure zijn al jarenlang een combi :’) Alleen verwerken de meeste adventures de puzzels netjes in de game (in de stijl van de game) terwijl Layton het gewoon op losse puzzels houdt.

  Halo is nog geen remake waardig vind ik. Die games zijn nog gewoon te spelen op de Xbox 360. Of je dat zou willen is een ander verhaal, zeker halverwege Halo 1 wordt het erg repetitief (en met flood :r)

  Posted on October 7th, 2010 at 16:07

 3. Maarten zei,

  Je krijgt (ws) je zin :D

  http://www.eurogamer.net/articles/2010-11-30-rumour-microsoft-remaking-halo-1

  Posted on November 30th, 2010 at 21:22

Add your comment

You must be logged in to post a comment.