Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Room 299

Posted by Roy On October - 6 - 2010

Rond een uur of twee in de middag vertrok ik richting Delft Zuid om met de trein naar Den Haag CS te reizen alwaar Lillie en Poit zich bij mij voegden op weg naar Badhoevedorp. In Leiden kwam Spanky er nog bij en toen was afdeling Zuid Holland. Op Schiphol was het even zoeken naar de juiste bus en tegen 16:00u kwamen we bij Sony aan.

Eenmaal boven kregen we te horen wat er zo’n beetje te zien/spelen was en waar het drinken stond. Als eerste ging ik The Shoot spelen, een on-rails shooter die met Move gespeeld wordt. Ik kan hier kort over zijn: suf. De graphics zijn saai, de vijanden zijn saai en de trigger lijkt niet goed te werken (al kan dat ook aan het pistool-opzetstuk liggen). Op de Wii heb ik Dead Space Extraction en House of the Dead: Overkill gespeeld en beide zijn beter en vooral leuker om te spelen. Wii – Move: 1 – 0 dus.

Na mijn kennismaking met Move wilde ik even wat 3D gamen en aangezien ik Motorstorm niet zo leuk vind en Gran Turismo veel te moeilijk is ben ik bij Killzone 3 gaan zitten. Deze game ziet er geweldig uit in 3D en is lekker chaotisch met allerlei ontploffingen overal om je heen. Toch heb ik niet het idee dat het 3D beeld ook daadwerkelijk iets toevoegt, zeker niet als je bedenkt dat je een nieuwe TV van zo’n 2000 euro ervoor moet kopen… Qua besturing vind ik Killzone ook niets trouwens, doe mij maar Halo!

Na Killzone was het tijd om weer eventjes wat rustigers te gaan spelen. Move was dus weer aan de beurt en ik heb met Move Sports (ofzo) tafeltennis en zwaardvechten gespeeld. Beide kon ik echt NIET. Move wordt vaak geprezen omdat het preciezer is dan Wii, maar eigenlijk vind ik dat een nadeel… Het haalt voor mij de fun uit zulke simpele sportspelletjes. Een game die ik wel leuk vond was een soort Move Party met allerlei verschillende mini-games. Het was allemaal niets wat we nog niet gezien hebben met Eyetoy of Wii Play, maar het ziet er wel crispy, kleurrijk en vrolijk uit. Bovendien was het gewoon geinig om te spelen. Je koopt er echter geen Move voor. Ook niet voor Socom 4 trouwens, die kalibratie was op een gegeven moment zo in de war dat je alleen nog maar omhoog kon kijken.

De enige game die ik nog wilde spelen was Little Big Planet 2. De game zou namelijk beter, grootser, leuker, toffer, etc zijn dan zijn voorganger, maar ik vind het nog steeds vervelend om te spelen. De controls kloppen gewoon niet! Als ik spring wil ik springen, niet zweven. Na LBP2 was het tijd voor de de tofste game van de dag: BUZZ. Ja, echt. We zagen ergens de game liggen en zijn toen gewoon met vier man dat gaan spelen. Tot ronde vier ging ik kei-goed, maar daarna verscheen de ‘verlies al je punten in één ronde’ bug en eindigde ik uiteindelijk als laatste. Jammer, maar ik heb hard gelachen! Voor Buzz zou ik trouwens wel een PS Eye camera kopen, de foto’s die gemaakt worden voor en na de game zijn geweldig!

Als ik terugkijk op de middag was het vooral erg gezellig. Het was tof om weer wat oude FOK! users te zien die ik al lang niet gezien heb, en het was tof om nieuwe users (en hun vriendin) te leren kennen. Qua games was het allemaal niet helemaal mijn ding en hebben zowel 3D als Move mij nog niet overtuigd: het is allemaal wel aardig, maar het heeft (voor mij) nog geen toegevoegde waarde. De game die ik miste was inFamous 2, maar die is nog te ver weg om zomaar te tonen denk ik. De algehele setting van Room 299 vond ik ook niet helemaal zoals ik van Sony gewend ben. Jaren terug had ben ik met Marco in de Jimmy Woo geweest voor Sony en daar was alles veel beter geregeld, zowel qua hapjes en drankjes als qua presentatie. Ook het retail Sony gebeuren in Utrecht twee jaar terug was veel uitgebreider. Room 299 probeert dan wel wat meer het huiskamergevoel te creëren, maar het komt ietwat karig over.

Overigens ben ik na afloop nog met Lillie naar de Sneak Preview in Den Haag geweest en ze draaiden daar Cell 211. Deze film is echt serieus goed! Het gaat over een nieuwe gevangenisbewaarder die tijdens een opstand zich moet voordoen als gevangene om te overleven. Hoewel de gehele film Spaanstalig is, is het echt een must om te kijken. De acteurs zijn bovendien ook fantastisch gecast. Aanrader!

-
1 Response so far
  1. Lillie zei,

    Dit event is voor gewoon publiek bedoeld dus het is logisch dat ze daar wat minder voor uitpakken. Wel hadden ze goede hapjes (kleine gekleurde taartjes, nootjes en worst en bittergarnituur) alleen had ik wel een tof goodiepakket verwacht eigenlijk, dat stelde me wel een beetje teleur.

    Zonde dat je Motorstorm niet hebt gespeeld. Ik ben geen fan van racegames, maar dit was echt een heel tof level dat ik zelfs leuk vond. Zowel de besturing van LittleBigPlanet als Move zijn even wennen en zijn daarna prima in orde. Zeker de Move werkt veel fijner omdat het preciezer is dan de Wii (en je de controller vaak ook op het scherm ziet). Ik begrijp niet hoe dat iets negatiefs zou kunnen zijn :D Een precieze muis is toch ook fijner dan eentje die maar een beetje in de buurt komt van wat je wil?

    Posted on October 7th, 2010 at 16:16

Add your comment

You must be logged in to post a comment.