Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Bugs

Posted by Roy On December - 23 - 2010

In mijn verhaal over Fable III had ik het er al over: game-verpestende bugs. Doordat Jasper de butler niet meer praatte en een aantal zaken gewoon niet klopte in de game zakte de interesse een beetje. Het laatste deel, als je koning bent, heb ik daardoor een beetje afgeraffeld. Zonde, want Fable is een fantastische game die dat niet verdient. Nu is er inmiddels een grote update voor de game beschikbaar waarin zo’n beetje alle fouten opgelost zijn, maar voor mij is die te laat.

Fable III is niet de enige game die er last van heeft. Fallout: New Vegas is net zo. Nu wist ik van Fallout 3 al dat het af en toe drama kon zijn en daarom heb ik met New Vegas gewacht. Daar is sinds vorige week een grote update voor zodat ik, na Donkey Kong, daar mee kan beginnen zonder al te veel problemen. De derde grote titel die ik als voorbeeld ga gebruiken is Assassin’s Creed: Brotherhood. Deze game wil ik sowieso pas kopen als deze goedkoper is, en aan de lijst met fouten te zien is dat maar goed ook!

Door al die bugs zou je haast denken dat je nooit meer games op releasedag moet kopen: Na een tijdje komt er een patch om alle fouten eruit te halen én de games zijn na een maand of twee/drie ook nog eens stukken goedkoper. Maar ja, op sommige games zit je jezelf zo te verheugen dat twee maanden langer wachten niet echt leuk is. Ik moet er niet aan denken om een nieuwe Mario platformer te moeten laten liggen!

Gelukkig is het niet altijd kommer en kwel; er zijn ook nog games waar je (vrijwel) geen bugs tegenkomt. Zo heb ik zelden last van fouten in een Nintendo-game en waren Spider-Man, Need for Speed en Castlevania recente games die geen gebreken vertoonden. Het kán dus wel… Nu snap ik ook wel dat je niet elke game even goed kunt testen omdat elke game anders is (open wereld vs. lineair bijvoorbeeld), maar iets meer mag je wel verwachten van grote titels als Fable en Fallout vind ik persoonlijk! Laten we hopen dat de makers leren van hun fouten…

Nou, en dat was dan even mijn laatste stukje voor Kerst. Ik wens iedereen fijne dagen met veel liefde en kadootjes! Ergens volgende week hoop ik mijn 2010 terugblik te plaatsen en in de eerste week van 2011 een vooruitblik. Het wordt anders dan voorgaande jaren, maar hoe precies zie je volgende week pas. SPANNUUUUUND!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.