Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Castlevania: Lords of Shadow

Posted by Roy On December - 1 - 2010

Castlevania is een reeks die al tientallen jaren bestaat en het verhaal verteld van de familie Belmont, vampierenjagers. In de nieuwste telg uit de reeks ontmoeten we Gabriel Belmont die het op gaat nemen tegen de Lords of Shadow om zijn geliefde terug te halen. Tot zover niets bijzonders dus. LoS blinkt echter uit in de manier waarop alles gepresenteerd wordt. Niet alleen ziet de game er fantastisch uit (misschien nog wel mooier dan Uncharted 2), de stemacteurs zijn geweldig! Het is een van die weinige keren dat personages geloofwaardig overkomen en daar bovenop worden de hoofdstukken aan elkaar gepraat door Patrick Stewart, die we onder andere kennen als Prof. Xavier uit de X-Men films.

De game lijkt qua gameplay op God of War: je loopt wat rond en slaat vijanden met gevaarlijke combinaties in elkaar. Tussendoor moet je wat hendels overhalen, een beetje klimmen en soms zit er zelfs een echte puzzel in de game. Doordat de game lijkt op God of War is het begin erg vertrouwd, je loopt binnen een minuut lekker in te hakken op de vijanden. Helaas wordt het later in de game een stuk lastiger vanwege de knoppencombinaties. Er zijn teveel mogelijkheden die je kunt gebruiken en ik merk dat ik zelf eigenlijk teruggevallen ben op de standaard aanvallen en soms wat magie versterkingen. Zonde, want in God of War laat men zien dat je wel degelijk verschillende power ups makkelijk selecteerbaar kunt hebben.

Ik vond de game vrij pittig, zelfs op easy. Er zijn behoorlijk wat lastige boss-fights waar ik soms wel een uur mee bezig ben geweest omdat het laatste stukje niet lukte. Heel vervelend, maar als ze dan eenmaal neer zijn gegaan word je beloond met weer een tof stuk verhaal dat je het gevecht doet vergeten. De bazen zijn niet de enige lastige vijanden, er zitten ook een aantal vervelende ‘gewone’ vijanden in de game verwerkt. Sommigen zijn enorm snel, sommigen hebben een goede verdediging en sommigen slaan gewoon heel hard. Het houdt de game ten alle tijden spannend en enerverend!

Castlevania: Lords of Shadow is een fantastische game met een aantal kleine minpuntjes. Deze minpuntjes staan echter niet in verhouding met de tofheid van de game. De game is nog beter/leuker/gaver dan ik van te voren had verwacht en de hele eindsequence is enorm boeiend. Aanrader!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.