Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Need for Speed: Hot Pursuit

Posted by Roy On December - 15 - 2010

Ik speel vrijwel geen race-games, het idee van steeds rondjes te moeten rijden om maar één tiende van je snelste tijd af te halen voelt doelloos. Geef mij maar grootste epische avonturen als in God of War of platformgames als Mario. Toch zijn er af en toe race-games die ik wél tof vind. Uiteraard valt Mario Kart daaronder, maar ook Burnout vind ik over het algemeen erg gaaf. De bedoeling in Burnout is ook niet echt zo snel mogelijk rijden, maar winnen door je tegenstander van de baan te beuken.

De nieuwste Need for Speed, met subtitel Hot Pursuit, is ontwikkeld door de makers van Burnout en dat merk je direct. Het voelt exact hetzelfde aan en de spectaculaire crashes zien er vertrouwd uit. De hoofdmode van NFSHP is ook het van de weg afrijden van je tegenstander, al is het dit keer een tweestrijd tussen racers en politie en heb je extra wapens als spijkerstrips en wegblokkades. Deze Hot Pursuit mode is het tofst in de hele game!

Naast Hot Pursuit heb je ook ‘gewone’ races en time-trials. Deze time trials zijn een bitch, de tijd voor een gouden medaille is vaak niet te doen (voor mij in ieder geval). Bovendien heb je tijdens de politie time trials ook nog eens strafseconden als je botst… ZWAAR irritant en frustrerend… Gelukkig is het halen van een bronzen medaille genoeg om andere events vrij te spelen.

In het keuzemenu wordt van elke track bij gehouden wat jouw tijd is, én wat de tijd is van jouw vrienden op die track. Zo kun je lekker makkelijk bijhouden hoe goed (of slecht) je bent en proberen de eerste plek in jouw vriendenlijst te behouden. Online spelen is ook mogelijk en werkt met de EA Online Pass. Probleempje is alleen dat ik niet de Europese versie van NFSHP heb gekocht (import is zoveel goedkoper…) dat via een omweg dit mogelijk gemaakt moet worden. Schijnt makkelijk te kunnen, maar daar moet ik even voor gaan zitten. Tijdens de twee dagen dat je de online opties kunt uitproberen heb ik in ieder gevallen genoten. En heel veel gescholden…

Need for Speed: Hot Pursuit is een geweldige race-game en voelt aan als de betere Burnout games. Hoogtepunt zijn de Hot Pursuit events en minpunt zijn de time trials. Precies zoals ik van te voren had verwacht eigenlijk! De komende tijd blijft deze game nog wel in mijn PS3 zitten.

-
2 Responses so far
  1. Maarten zei,

    PS3 -O-

    Posted on December 16th, 2010 at 20:58

  2. Hemmo zei,

    PS3 *O*

    Posted on December 17th, 2010 at 23:56

Add your comment

You must be logged in to post a comment.