Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV series, part 8

Posted by Roy On December - 18 - 2010

Dit keer hebben we een redelijk afwisselend setje TV series. Er is, uiteraard, comedy, maar ook actie en documentaire! De lijst is weer alfabetisch opgesteld.

BBC Life is de spirituele opvolger van Planet Earth welke eerder al een eigen blog heeft gekregen. Omdat er over Life kwalitatief net zo hoogstaand is en eigenlijk qua opzet niet veel verschilt krijgt deze geen eigen blog. Het grote verschil met Planet Earth is dat Life zich vooral richt op het overleven van diersoorten terwijl Planet Earth gewoon alles globaal meeneemt. Beide zijn subliem in beeld en geluid en dikke aanraders voor iedereen die van de natuur houdt of zijn HDTV aan het werk wil zien.

Outsourced is een comedy over Todd die als manager van een call center gaat werken, in India. Daar moet hij om zien te gaan met alle cultuurverschillen en dat is erg lastig voor hem, én zijn medewerkers. De meeste grappen zijn ook gebaseerd op de cultuurverschillen en de standaard vooroordelen. De serie is goed gecast en alle personages hebben echt een eigen persoonlijkheid. Er zijn relatief veel vaste personages voor een sitcom, een stuk of acht, maar omdat het grotendeels afspeelt in dat call center is dat geen probleem. Leuk voor tussendoor en een kort eerste seizoen dat inmiddels afgelopen is.

Shit my dad says is een sitcom die gebaseerd is op een Twitter-account waarin een gast allemaal uitspraken van zijn vader op plaatst. Deze uitspraken zijn in de hele serie ook direct het enige leuke. De vader, gespeeld door William Shatner, is een beetje een mopperende oude baas en als zijn jongste zoon weer thuis komt wonen botst dat nogal eens. Helaas is er buiten Shatner echt helemaal niets leuks te zien in de serie en de andere zoon met zijn vrouw zijn echt vre-se-lijk en overbodig. Het idee voor deze comedy is aardig, maar de uitwerking is gewoonweg te kaal. Na een aflevering of vijf heb ik het opgegeven, het eerste seizoen loopt nog door.

The Walking Dead is een zombie serie en dat is natuurlijk al één reden om hem te kijken. Zombies blijven de coolste (niet bestaande?) vijanden op TV, ver boven bijvoorbeeld vampieren en weerwolven. In het eerste seizoen, dat net is afgelopen, zijn er zes afleveringen waarin we politieagent Rick Grimes zien in zijn zoektocht naar zijn vrouw en kinderen. Hoewel de serie nergens bijzonder of vernieuwend is, is het een erg toffe serie die vooral technisch goed in elkaar zit. Het feit dat er elementen uit 28 Days, Dawn of the Dead en I am Legend in zitten vergeven we de makers al hoop ik wel dat ze alles uit de kast halen voor het tweede seizoen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.