Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dead Space: Martyr

Posted by Roy On January - 13 - 2011

Blogs over boeken schrijf ik niet zo vaak omdat ik ten eerste niet super veel lees en ten tweede er soms geen blog over te schrijven valt. Desperation van Stephan King was bijvoorbeeld erg tof, maar ik zou niet weten wat ik er over zou moeten schrijven. Dead Space Martyr is een ander verhaal (check de woordspeling).

In Dead Space Martyr wordt het aller eerste begin van de Dead Space franchise vertelt. Het verhaal speelt zich hier nog gewoon af op aarde en niet op één of ander ruimtevaartuig ver weg hier vandaan. We zijn in Mexico, om precies te zijn in Chicxulub, waar de geleerde Michael Altman een vreemd gravitatieverschijnsel waarneemt tijdens zijn metingen in de krater. Hij is niet de enige die merkt dat er iets vreemds aan de hand is; andere geleerden, maar ook gewone dorpsbewoners, hebben het ook door. Hoe het verhaal verder gaat doe ik niet uit de boeken, maar degene die de game Dead Space hebben gespeeld tot het einde kunnen wel raden welk artifact een belangrijke rol gaat spelen. Dat heb je als lezer sneller in de gaten dan de hoofdrolspelers in het boek, voor hen is alles nieuw.

Het leuke aan dit boek is overigens dat het het ontstaan van de Unitology Kerk ook uitlegt. Dit geloof speelt in de hele franchise een belangrijke rol en het ‘Praise Altman’ dat je wel eens hoort komt hier vandaan… Het boek vertelt het ontstaan van de Unitology erg goed! Het hele boek is trouwens sterk geschreven, van de personages tot de spanningsopbouw, alles zorgt ervoor dat je ‘s nachts om drie uur nog in je bed ligt te lezen.

Wil je het boek gaan lezen, en dat wil je, dan moet je wel eerst zorgen dat je Dead Space de game uitspeelt. Dat is het beginpunt van de franchise, ook al speelt de game 300 jaar na het boek. De game is minder spannend als je weet wat er in het boek gebeurt denk ik. Andere games, films en dit boek kun je daarna doen in de volgorde die je zelf wilt. Ikzelf hou de volgorde van release aan:

Dead Space (Xbox 360/PS3)
Dead Space Downfall (Blu Ray)
Dead Space Extraction (Wii/PS3 Move)
Dead Space Martyr (Boek)
Dead Space Ignition (XBLA/PSN)
Dead Space Aftermath (Blu Ray)
Dead Space 2 (Xbox 360/PS3)

Ik heb het al eens eerder gezegd, Dead Space is de beste nieuwe franchise van deze generatie. De main-games zijn duidelijk het hoogtepunt, maar de rest is ook zeker de moeite waard als je een beetje geïnteresseerd bent in Isaac, Altman, Necromorphs en Unitology.

Altman be praised!

-
1 Response so far
  1. Dead Space 2 | Roy-O-Rama zei,

    […] zijn er verwijzingen naar andere onderdelen uit de franchise zoals Ignition, de films en natuurlijk het boek. De Unitology kerk speelt ook een veel grotere rol dit keer en het zorgt voor een fantastische […]

    Posted on April 23rd, 2013 at 02:21

Add your comment

You must be logged in to post a comment.