Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Vooruitblik op gamesjaar 2011

Posted by Roy On January - 4 - 2011

Na het fantastische 2010 lijkt het erop dat 2011 weer net zo gaaf wordt. Denk aan games als Batman: Arkham City, inFamous 2, Kirby: Epic Yarn, Uncharted 3: Drake’s Deception en natuurlijk het binnenkort uitkomende Dead Space 2! Allemaal games die ik sowieso tof ga vinden en het zijn vast niet de enige… Ondanks dat deze generatie alweer vijf jaar bezig is blijven de knallers komen en gaan we een mooi jaar tegemoet. Toch wil ik in 2011 minder nieuwe games gaan kopen. Ik had me dit in 2010 al voorgenomen en dat is best aardig gelukt, maar door de sales rond Kerst heb ik toch weer een kleine backlog opgebouwd.

De bovenstaande foto laat alle games zien die ik nog moet (uit)spelen (sans Dead Rising 2 welke nog onderweg is) en ik heb me voorgenomen om dat ook te gaan doen! Ik begin met het afronden van Donkey Kong en Need for Speed en daarna begin ik aan Fallout. Die drie games loodsen me wel door januari heen denk ik zo en daarna gaan we dobbelen om te zien wat de volgende game is. De handhelds krijgen binnenkort ook weer wat meer aandacht nadat ik World War Z heb uitgelezen. God of War wordt de eerste game die ik ga spelen.

Het feit dat ik nog flink wat games heb liggen betekent ook dat ik van mezelf geen nieuwe games mag kopen in het eerste kwartaal. Dead Space 2 is de eerste game die ik niet direct koop. De special edition die in Europa uitkomt is niet interessant genoeg ook dus een day one-aanschaf is nergens voor nodig. In mei is die game nog net zo tof en drie tientjes goedkoper!

De uitzondering op dit voornemen is natuurlijk de nieuwe Nintendo handheld… Op 11 maart (mijn verjaardag!) komt de Nintendo 3DS uit! Woei! We weten nog eigenlijk niets van de details als prijs en launchgames, maar dat ik het apparaatje aanschaf staat vast. Het is immers een nieuwe Nintendo handheld. Op 19 januari weten we overigens meer, dan houdt Nintendo een persconferentie in Amsterdam waarop we de Europese launchdetails te horen krijgen. Nog eventjes geduld dus!

Met mijn backlog en de 3DS kom ik zo wel het eerste half jaar door tot aan de E3, het grootste game-event van het jaar. Ik verwacht op hardwaregebied niet echt verrassingen. De home consoles gaan nog wel even mee, zeker nu Move en Kinect net uit zijn en de PSP2 is min of meer een zekerheidje. Wel ben ik onwijs benieuwd naar welke games er nog getoond en aangekondigd gaan worden! Misschien is 2011 wel eindelijk het jaar van de terugkeer van Rainbow Six!

Verderop in het jaar, na de zomer, begint het grote geweld weer. Dan komen de echte blockbusters uit en in grote getale. Waarschijnlijk zijn het er ook weer zoveel dat ik in 2012 nog bezig ben met de overgebleven games van 2011… Elk jaar is het weer hetzelfde, maar goed, ik heb geduld. Eerst maar eens alle bananen terughalen met Donkey Kong. Iedereen een heel gezond 2011 en geniet van al het moois op je gaming devices.

-
3 Responses so far
 1. Mark zei,

  Heerlijke goede voornemens Gijs. _O_

  Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met de 3DS. Zelf wacht ik nog even. Klinkt allemaal leuk maar ik moet het eerst zien. Ik vraag me af hoe hyped ik zou zijn als het niet 3D was. :)

  Posted on January 6th, 2011 at 10:51

 2. Lillie zei,

  Het 3D is ook geen reden om hyped te zijn voor de 3DS, dat is namelijk enkel een gimmick die je na tien minuten uit zet omdat je er hoofdpijn van krijgt. De enorm verbeterde graphics en rekenkracht van het apparaatje en de analoge sticks zijn de enige reden om hyped te zijn. Ik wacht nog even af, voor de 250 euro die het apparaat gaat kosten ga ik liever een paar dagen weg!

  Verder een erg matige vooruitblik zo met enkel Dead Space 2 :’) Noem dan op zijn minst Brink nog even!

  Posted on January 6th, 2011 at 23:41

 3. StaanD propJe zei,

  Mijn lijstjes:

  Day one games: Dead Space 2, Ni no Kuni (Another World), Project Dark (Demon’s Souls 2), Batman: Arkham City, The Elder Scrolls V: Skyrim, Uncharted 3: Drake’s Deception, Mass Effect 3, The Legend of Zelda: Skyward Sword en The Last Guardian.

  In de gaten houden: Rage, I am Alive, The Last Story en Xenoblade, MvC3 en Mortal Kombat :)

  Posted on January 17th, 2011 at 08:03

Add your comment

You must be logged in to post a comment.