Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dead Space 2

Posted by Roy On February - 9 - 2011

Dead Space 2 speelt een paar jaar na het eerste deel. Isaac ontwaakt uit zijn coma en moet het weer opnemen tegen de Necromorph die steeds meer gebied innemen. Er komen zaken terug uit de eerste game (Nicole), maar ook zijn er verwijzingen naar andere onderdelen uit de franchise zoals Ignition, de films en natuurlijk het boek. De Unitology kerk speelt ook een veel grotere rol dit keer en het zorgt voor een fantastische setting in de game.

Qua gameplay is er weinig veranderd; je loopt nog steeds veel door donkere gangen en je schrikt nog steeds van de vijanden. Wel is er nu meer variatie in de vijanden die allemaal een eigen tactiek vereisen om ze effectief te verslaan. Ook is het tempo in de game 100 keer beter dan in het vorige deel. Daar wilde het nog wel eens voorkomen dat je een textlog aan het lezen was en tegelijkertijd van alle kanten aangevallen werd. Nu is dat eigenlijk niet het geval, rustige momenten worden afgewisseld met hectische gebeurtenissen. Het mooie is overigens dat je het niet echt doorhebt als je een rustige passage in het verhaal doorloopt. Constant is er de spanning en hoor je overal wel *iets* wat gevaar kan betekenen. Dead Space 2 is geluidstechnisch ijzersterk, surround sound is eigenlijk een must voor deze game!

Het verhaal kent uiteraard de nodige twists die je soms wel en soms niet ziet aankomen en uiteraard gaan de plannen vrijwel niet zoals ze zouden moeten gaan, maar het houdt je wel lekker bezig in de game. De locaties in de game zijn enorm afwisselend en elk stukje kent haar eigen sfeertje. De Unitology kerk zagen we al in de E3 demo en is een fantastisch gedeelte om te spelen, maar ook de ziekenboeg zorgt voor de nodige angstige momenten. Overige locaties zal ik niet verklappen, maar ik verzeker je dat je zowel met een glimlach als met samengeknepen billen zult zitten gamen!

Ik heb het wel eens vaker gezegd: Dead Space is de beste nieuwe franchise deze generatie. In een generatie waar we ook games als Bioshock en Uncharted hebben is dat een groot compliment natuurlijk. Dead Space 2 tilt de franchise daarnaast ook nog eens naar een nog grotere hoogte met zijn beeldschone graphics, weergaloos geluid en strakke besturing. Het is een geweldige game om het jaar mee te beginnen en een grote kanshebber voor de titel ‘Game of the Year’.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.