Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Energy 2011

Posted by Roy On February - 22 - 2011

Trance Energy is niet meer, leve Energy. ID&T heeft een tijdje terug besloten dat Trance Energy verder moest als Energy en de muziek gevarieerder moest worden. Ik vond het onwijs jammer, want na Sensation, Innercity en Mystery Land is er nog maar weinig Trance over bij ID&T… Na de bekendmaking van de line-up was ik echter toch om! Helden als Marco V, Ferry Corsten en Tiësto zouden komen en dan maakt het me niet uit in welk hokje ze het feest willen stoppen!

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, Energy The Network: Connect – Execute – Play (zoals het feest officieel heet) was daar. Rond half elf werd ik opgehaald door Laurens en Remco en ruim voor twaalf uur waren we binnen. Alles ging vrij snel bij de ingang dus dat beloofde veel goeds. Na het halen van de muntjes liepen we echter al tegen het grootste minpunt aan, er was geen normale floorplan zoals die altijd uitgedeeld worden. In plaats daarvan kon je gebruik maken van gratis Wi-Fi en inloggen op de mobiele site van Energy. Helaas werkt dat niet helemaal goed met 25.000 man… Je had zowat geen verbinding met je telefoon en als je verbinding had kreeg je maar een halve site. Slecht idee dus!

Door het gemis van een plattegrond was het even zoeken naar de Mainstage (Play) maar omdat we Marco V zagen draaien in Execute bleven we daar even hangen. Tiësto begon toch pas om twee uur. Marco V draaide een heerlijke set, lekkere bass, goeie tracks. Heerlijk! Een erg goed begin van de avond. Na Marco V begon Sander Kleinenberg en toen zijn we gaan zoeken naar Mainstage. Na flink wat omlopen kwamen we aan en we hoorden de laatste klanken van Avicii. Te weinig om er een goed oordeel over te geven, net als bij Kleinenberg. Tiësto begon wat gewoontjes maar in zijn drie uur durende set heb ik onwijs genoten. Het blijft een fantastische DJ die ontzettend goed weet welke tracks we willen horen. Superset! Overigens begon hij op een gegeven moment ook te praten door de microfoon en speelde hij zijn eigen MC. Hoewel hij het eigenlijk niet kan vond ik het toch tof! Tiësto komt er gewoon mee weg. Wat een held.

Na Tiësto was het de beurt aan Sander van Doorn en hier hebben we ook nog een flink stuk van gehoord. Deze set was echter wat minder en zo tegen zes uur zijn we huiswaards gegaan. Ondanks dat we eigenlijk maar twee volle sets gehoord hebben vond ik het een epische avond. Ik ben benieuwd of ze er volgend jaar een goed vervolg aan kunnen geven! Als afsluiter heb ik nog een filmpje van Tiësto op het moment dat hij Sky and Sand draait. Opgenomen met mijn Nokia N8.

Heerlijk!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.