Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Professor Layton en de Verloren Toekomst

Posted by Roy On February - 18 - 2011

Afgelopen week waren alle DS-games bij Makro in de aanbieding en met mijn personeelskorting erbij was de laatste Professor Layton ineens lekker goedkoop. Ik hoefde toen niet lang na te denken om deze game te kopen! Nadat ik God of War op PSP uit had moest ik sowieso een nieuwe handheld game hebben en Layton heb ik altijd leuk gevonden.

Voor degenen die Professor Layton-games niet kennen: je speelt als Professor Layton en zijn sidekick Luke en samen los je een mysterie op waarin je verzeild raakt. Dit doe je door op zoek te gaan naar aanwijzingen en tussendoor puzzels op te lossen. Deze puzzels variƫren van rekensommetjes tot wie-van-de-drie. In de Verloren Toekomst is het centrale thema tijdreizen en de problemen die dit met zich meebrengt. Het verhaal gaat eigenlijk weer helemaal nergens over, maar wordt toch leuk gebracht en het praat de puzzels een beetje aan elkaar.

Je merkt overigens wel dat dit alweer het derde deel in de serie is: ik heb nog niet echt een nieuw soort puzzel gezien, enkel variaties van wat we al gezien hebben. Bovendien zitten er nu toch wel een aantal foutjes in… Eentje is, denk ik, een vertaal- of beschrijvingfout waardoor je de uitleg op twee manieren kan interpreteren en de ander is een fout die te maken heeft met het links- of rechtshandig zijn. Het is geen drama, want het maakt uiteindelijk niet uit of je nou 30 of 25 punten voor een vraag krijgt, maar het is wel slordig!

Ondanks dat het minder vernieuwend wordt is Layton nog steeds een toptitel. Het speelt lekker weg, de puzzels zijn afwisselend makkelijk en uitdagend en de Nederlandse stemmen zijn erg goed (al klinkt Luke soms beetje als een klein meisje). De drie minigames in de koffer van Layton zijn nu ook erg leuk; je hebt een autospelletje, een papegaaispelletje en een stickerboekspelletje. Allemaal niet verplicht om te spelen, maar een leuke afwisseling op de puzzels.

Later dit jaar verschijnt Layton ook in 3D op Nintendo 3DS en hoewel ik die niet op releasedag zal aanschaffen haal ik ‘m vast wel in huis. Puzzels en raadsels zijn namelijk tijdloos, net als Layton in de Verloren Toekomst.

-
1 Response so far
  1. myra zei,

    ik vind professor layrton leuk :mario:

    Posted on February 11th, 2012 at 15:30

Add your comment

You must be logged in to post a comment.