Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dead Rising 2

Posted by Roy On March - 20 - 2011

Dead Rising was één van de eerste Xbox 360 games die ik speelde, jaren terug in 2006. De game was even wennen vanwege de ietwat vreemde opzet, maar als je het eenmaal doorhad was het puur genieten. Toen het vervolg werd aangekondigd was ik dan ook erg blij, want ik had wel weer zin in het neerhakken van hordes zombies. Helemaal omdat Dead Rising 2 zich in Las Vegas afspeelt, groter is qua oppervlak en je nu zelf wapens kunt fabriceren.

In Dead Rising 2 speel je dit keer Chuck, een motorcross legende, die met zijn dochtertje op de vlucht is voor de zombies. Mama is helaas veranderd in een zombie en ook Katey is gebeten. Gelukkig is er een medicijn, Zombrex, dat de symptomen onderdrukt voor 12u. Dit levert een behoorlijke tijdsdruk op voor Chuck omdat hij elke 12u bij Katey moet zijn voor de medicijnen. Als Chuck daarnaast ook nog eens beschuldigd wordt van het vrijlaten van de zombiehorde in Vegas heb je de belangrijkste verhaallijn te pakken en ga je op onderzoek uit.

De opzet van DR2 is exact hetzelfde als in DR1: de gespeelde tijd duurt drie dagen en op bepaalde tijdstippen zijn belangrijke gebeurtenissen. Als je deze mist kun je niet het goede einde halen. Het is echter wel interessant om de drie dagen alsnog vol te maken omdat er verschillende eindes zijn en je de savegame kunt gebruiken bij een nieuwe game zodat al je ervaring en geld meegenomen wordt.

De eerste paar uur dat ik Dead Rising 2 speelde zat ik er direct weer helemaal in! Ik liep met een honkbalknuppel met spijkers rond me heen te slaan en een aantal verhaalgebeurtenissen heb ik braaf gevolgd. Na een paar keer doodgaan op hetzelfde stuk was ik al iets minder enthousiast en op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik een simpele herhaaloefening aan het spelen was… Daar hou ik niet van en ik heb Dead Rising 2 dus ook niet helemaal uitgespeeld.

Als je nog nooit een Dead Rising gespeeld hebt is DR2 best een aardig deel, maar het eerste deel is gewoon de betere van de twee. De humor is beter, het hoofdpersonage is toffer en je hebt geen zeurende dochter waar je steeds op moet letten. Geen aanrader.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.