Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fallout: New Vegas

Posted by Roy On March - 2 - 2011

Fallout: New Vegas is geen direct vervolg op Fallout 3, het speelt in dezelfde wereld, ongeveer op hetzelfde moment, maar aan de andere kant van Amerika. Jij bent een postbode en wordt door je hoofd geschoten. BAM! Gelukkig overleef je de aanslag (anders is het een beetje een korte game) en ga je op zoek naar de dader. Dit simpele gegeven zorgt voor een game die je zo’n 50 uur zal bezig houden.

De opbouw van New Vegas is vergelijkbaar met Fallout 3. Je begint met een het hoofddoel en onderweg kom je veel mensen tegen die je nieuwe missies geven. Dit keer zijn de twee grote groepen NCR en Legion, net als eerder Brotherhood en Enclave dat waren. Rondom Vegas is het echter vele malen drukker met verschillende groepen mensen waar je allemaal vriend of juist vijand van kan worden. Omdat de groepen onderling vaak geen vrienden zijn is het lastig om je keuzes te maken in de missies. Iets wat goed valt bij Groep A valt waarschijnlijk minder bij Groep B. Meer dan ooit zijn je spraak- en onderhandelingskunsten erg belangrijk. Ik heb in ieder geval geprobeerd om zoveel mogelijk mensen het naar hun zin te maken en mijn karma is beter dan die van Boeddha en Jezus samen!

Qua gameplay is het grootste deel hetzelfde gebleven. Je speelt de game nog steeds vanuit een first person perspectief en kunt daarbij kiezen voor realtime of turnbased gameplay. Zelf ben ik fan van de turnbased manier door middel van het VATS systeem. Hiermee heb je meer tijd om te richten en is het allemaal niet zo hectisch. Als je realtime gaat schieten kan Fallout soms iets te veel op een shooter lijken en dat is niet mijn ding. Nieuw in New Vegas zijn de uitgebreidere statistiekjes. Er is veel meer in te stellen en aan te passen voor mijn gevoel en bovendien moet je met veel meer zaken rekening houden (helemaal als je in Hardcode mode speelt waarbij zelfs kogels gewicht hebben dat meetelt).

Een andere vernieuwing is de mogelijkheid om items zelf te fabriceren en wapens te modificeren. Hier heb ik me helemaal niet mee bezig gehouden, op Easy heb je nergens last van te weinig items of kogels of wapens. Het is leuk dat het mogelijk is, maar ik zie het een beetje als een level-editor in sommige games: te tijdrovend voor Roy.

Al met al is Fallout New Vegas gewoon precies de topgame die je er van mag verwachten! Uren lang dwaal je rond in de fantastische wereld rondom Vegas en er is ontzettend veel te beleven. Inmiddels heb ik de eerste DLC ook al gedownload welke een nieuwe missie-lijn biedt en het maximale level naar 35 gooit. Groots!

-
1 Response so far
  1. Maarten zei,

    Ik bied 20 euro!

    Posted on March 4th, 2011 at 19:22

Add your comment

You must be logged in to post a comment.