Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

PrE3 2011

Posted by Roy On May - 10 - 2011

Begin juni is het zover, de Electronic Entertainment Expo. De grootste beurs voor games ter wereld. Elk jaar is het weer een enorm feest met een hoop nieuwe games en hardware. Dit jaar komt Nintendo met hun volgende console, codenaam Project Café, en gaat Sony ons alles vertellen over hun nieuwe handheld, codenaam Next Generation Portable. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Het gekke is alleen de dat hype er dit jaar niet zo in wil bij mij… Van mijn consoles is de PlayStation 3 de enige die aan staat en dat is eigenlijk alleen maar om series en het journaal te kijken. Mijn Wii heb ik al weken niet aangeraakt en de Xbox mag bij een enkele reviewgame of multiplayer-avond aan. Wat is er aan de hand? Ik weet het niet, maar het lijkt erop dat ik in mijn periodieke game-dip zit wat betreft consoles.

Deze dip is er al een paar weken en is ontstaan na Fallout: New Vegas. Die game is zoooo ontzettend goed dat andere games gewoonweg niet het gat kunnen opvullen dat Fallout achter heeft gelaten. Ik heb Enslaved geprobeerd maar die mist simpelweg nét die factor die een game tof maakt. Daarnaast heb ik ook Crackdown 2 na een paar uur weer weggelegd. Voorlopig laat ik consolegaming dus even voor wat het is en heb ik met mezelf afgesproken dat ik tot 1 november 2011 geen consolegames meer koop. Of dat gaat lukken weet ik niet (inFamous 2 komt in juni bijvoorbeeld), maar het is een mooi voornemen. Zowel financieel als backlog- en hobby-technisch gezien.
Super Mario 3DS
Qua handhelds is er overigens geen dip, en dat ondanks dat er voor de Nintendo 3DS niets te spelen is! Nintendo DS heerst namelijk op alle fronten met het geweldige Dragon Quest VI. Het spelen van die game is echt heel tof en gewoon pure fun. Fantastische RPG en een ode aan de Super Nintendo RPG’s van de jaren ’90. Het doek zal voor Nintendo DS overigens dit jaar wel gaan vallen waarschijnlijk. Ik verwacht op de komende E3 niet echt meer nieuwe games voor dit wonderlijke apparaat, Nintendo focust zich op 3DS uiteraard. Ze moeten wel, want 3DS is nog niet het succes dat zij, en wij, er van verwachten.

Als je zo kijkt naar de E3 wordt het vast nog wel interessant. Zou Nintendo wat meer in petto hebben voor 3DS dan Super Mario en Mario Kart? Heeft Square-Enix eindelijk iets noemenswaardigs om te laten zien? En wat doet Capcom met Resident Evil Revelations? Allemaal vragen waar we over een kleine maand antwoord op hebben!

Komende E3 wordt hoe dan ook interessant, voor elke console en handheld. En hoewel de hype nog niet zo groot is hier in huize Roy-O-Rama komt die vast nog wel. Ik gok op dinsdag 7 juni rond een uur of 19:00 lokale tijd als ik beelden zie van Super Mario voor 3DS en/of Project Café. Zo gaat dat nou eenmaal altijd…

-
1 Response so far
  1. Mark zei,

    Je zou Portal 2 toch echt moeten proberen. En als je Fallout 3 geweldig vond zal je Deus Ex denk ik ook kunnen waarderen. Veel van dezelfde gameplay-elementen maar dan in een Cyberpunk jasje. :)

    Ik vertrouw erop dat het met de 3DS wel goed komt, de launch line-up was er gewoon niet. Volgens mij had de DS ook een heule langzame start.

    Posted on May 11th, 2011 at 08:34

Add your comment

You must be logged in to post a comment.