Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Boerengolf

Posted by Roy On June - 15 - 2011

Na een ietwat lastige terugweg naar Den Bosch kwam ik zaterdagavond laat aan in Den Bosch. Op zondag moesten we op tijd weer op om te gaan boerengolfen met de familie. Ideetje van twee nichtjes van me. Ik wist van te voren niet of ik hier wel zin in had, we hebben een gezellige familie hoor, maar de hele dag tussen de koeien lopen vond ik een minder leuk idee.

Met de TomTom aan gingen we op pad naar Hedel om er vervolgens achter te komen dat de enige weg richting dit dorp afgesloten was. Dat betekende flink omrijden! Uiteindelijk arriveerden we alsnog als eerste op de plek van bestemming, want iedereen had last van die afgesloten weg. Na het verplichte kopje koffie of thee en een plakje cake was het tijd om te beginnen.

Boerengolf is qua opzet hetzelfde als ‘gewoon’ golf. Je loopt over een grasveld en slaat met een stick de bal in een putje. Bij boerengolf is het veld echter een weiland waar koeien lopen, de bal een kleine voetbal en de stick een stok met klomp eraan. Dit betekent dat je helemaal niet zoveel precisie kunt uitoefenen tijdens het slaan, je ramt gewoon zo hard mogelijk in de richting van het gat. Na drie slagen zat de lol er al goed in, want mede dankzij de wind kwam vrijwel geen enkel schot in de buurt van waar je ‘m wilde hebben. Tel daarbij op dat tussen de verschillende weilanden sloten lagen en je hebt een middag vol (leed)vermaak. Zeker ook omdat het de eerste sloot al direct raak was. *plons* Leuk extraatje was trouwens de geboorte van een kalf die we live meegemaakt hebben.

Na zes holes was het tijd voor een grote pauze en kregen we ijs. Er was keus uit tig verschillende soorten, naast de gewone smaken was er ook viooltjesijs (paarskleurig) en smurfenijs (blauw). Alle kinderen gingen uiteraard voor de gekleurde ijs-smaken, ik koos voor vertrouwd vanille met stracciatella. De pauze duurde vrij lang omdat er toch een man of 30 ijs aan het eten waren.

Na de pauze was het tijd voor de laatste vier holes waarvan we er drie afgemaakt hebben. De laatste hole is voetballend voltooid, eigenlijk puur omdat we de laatste groep waren en iedereen al klaar was. Aan het eind van de middag was het tijd voor een biertje of wat fris op het parkeerterrein, een mooi einde van een leuke familiedag.

-
1 Response so far
  1. Lillie zei,

    Ik vind boerengolf maar suf eigenlijk. Heb het vorig jaar op leidingweekend gedaan en de rest vond het helemaal geweldig, maar ik vind het veel te traag gaan en het is ook gewoon niet leuk. Maak er dan boerenhockey van ofzo, En waar wij zaten hoefden we ook maar één sloot over (en nog een extra sloot omdat er een bal te ver werd geslagen) en er liepen geen koeien over het speelveld rond. Ik vind het ook niet zo erg dat er dit jaar geen boerengolfterrein in de buurt van het zomerkampterrein is en we daarom maar naar de Apenheul gaan :P

    Posted on June 17th, 2011 at 18:45

Add your comment

You must be logged in to post a comment.