Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

E3 2011: De persconferenties

Posted by Roy On June - 7 - 2011

Microsoft
Het begon maandag rond 18:00. Microsoft zou als eerste beginnen en ons de games tonen die we komend jaar op Xbox 360 gaan spelen. Vooraf verwachtte iedereen heel veel Kinect-meuk en iets met Halo. Dit was uiteindelijk ook precies wat we kregen te zien… Er is helemaal niets interessants getoond en zelfs een standaard topper als Fable wordt een on-rails Kinect-drama. Microsoft is mij kwijt in ieder geval en ik ga me steeds meer afvragen wat ik nog op Xbox 360 ga spelen… Cijfer: 2.3

Sony
Sony was ‘s nachts om 2:00u en ondanks dat ik enorm moe was heb ik alles gezien. Ze begonnen met verontschuldigingen omtrent het PSN debacle waarna ze doorgingen met het tonen van hun exclusives. Allemaal goede games, hoewel lang niet alles in mijn straatje past. Iets als Resistance 3 en StarHawk bijvoorbeeld ga ik nooit spelen. Sly 4 is dan wel weer een potentiële topper, ik ben altijd geïnteresseerd in platformers. PlayStation Move is ook flink aanwezig, maar het is vrijwel allemaal optioneel en wordt niet zo opgedrongen als Kinect bij Xbox 360.

Het meest interessante bij Sony was echter NGP, oftewel PlayStation Vita. Handhelds zijn helemaal mijn ding en PSV (hihi) gaat enorm tof worden. Qua games is er nog niet heel veel schokkends aanwezig, de bekende Sony titels als Uncharted en WipEout en wat simpele games om de features te tonen, maar het totaalpakket is net zo belangrijk. Ik denk dat PSVita in mijn tablet-behoefte kan voorzien met het grote scherm en multimediamogelijkheden. Tel daarbij een aantal Square-Enix games en het is een topunit. Cijfer: 7.6

Nintendo
Nintendo is traditioneel mijn favoriet. Hoewel ze de afgelopen jaren de gamers een beetje verloren dankzij het casual Wii-gebeuren was er toch altijd wel iets tofs. Een nieuwe Mario doet het bijvoorbeeld altijd goed. Nintendo weet dit zelf ook allemaal erg goed inmiddels en daarom kwamen ze voor 3DS met maar liefst drie toffe Mario-games én een nieuwe Luigi’s Mansion! Meer hoef ik het komende jaar niet denk ik zo. Wat onwijs tof!

Grootste nieuws van de hele E3 komt ook van Nintendo; de opvolger van Nintendo Wii is aangekondigd. Het apparaat krijgt de naam Wii U (We – You). Beeeeetje gekke naam, maar dat boeit niet. Qua hardware schijnt Wii U on par of beter te zijn dan PlayStation 3 en dat is prima voor nu. De nieuwe controller gecombineerd met de krachtigere hardware is voldoende voor de komende vijf jaar. De controller is inderdaad een soort tablet met knoppen erop, eigenlijk best vergelijkbaar met PSVita qua uiterlijk. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid met touchscreen, microfoon, camera, speakers en alle standaard knoppen. Tevens kun je op de controller je games verder spelen als je moeder As The World Turns wil kijken als jij zit te gamen. Er zijn nog geen officiële Nintendo games aangekondigd voor Wii U, maar de gedachte om Super MariU hierop te spelen is al super! Hyped! Cijfer: 8.8

-
1 Response so far
 1. Maarten zei,

  Rare jongen :D

  MS: 6 (Gears, Forza, Halo en ik ben stiekem een beetje gehypt voor Kinect als gadget. Maar ze hadden echter wel met wat meer originele games mogen komen, waar zijn de games uit het begin zoals Kameo, Dead Rising, etc??? de update voor Xbox Live ziet er ook wel tof uit)
  Sony: 6- (Games zoals Uncharted lijken me echt tof, maar net als MS ook meer van hetzelfde… Move heb ik geen interesse in, en de PSVita is ook niks voor mij :D)
  Nintendo: 4 (seriously, nog 3 Mario-titels :D Ook hier; kom eens met wat nieuws. Ik heb ook geen interesse in de 3DS, maar de Wii U is opzich wel interessant. Ik denk alleen dat het qua gameplay niet heel veel zal toevoegen, minder dan de WiiMote)

  Posted on June 8th, 2011 at 21:54

Add your comment

You must be logged in to post a comment.