Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

‘t Zusje

Posted by Roy On June - 16 - 2011

Met verjaardagen gaan we vaak uit eten en omdat mijn moeder onlangs haar verjaardag vierde was het weer zover. Dit keer mocht m’n moeder kiezen en het werd tapas eten. Bah. Totaal geen zin in, geef mij maar een stuk vlees met frietjes en een schep salade. Maar ja, dat zat er dit keer niet in en dus zat ik op Eerste Pinksterdag in Uden, bij ‘t Zusje.

Uden is een beetje een groot geworden boerendorp en een tapasrestaurant daar vond ik wat gek. Boeren doen normaal niet zo raar met eten. Al snel werd duidelijk waarom ‘t Zusje gewoon tapas kan serveren. Het zijn namelijk ‘gewone’ gerechten in mini vorm. Denk bijvoorbeeld aan één stokje saté, of een kleine Mexicaanse wrap. Precies, gewone gerechten dus.

‘t Zusje hanteert de standaard indeling van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, maar je mag uit de beschikbare gerechten kiezen wat je wil. Per ronde twee per persoon. Je kunt elke ronde twee toetjes kiezen bijvoorbeeld, of enkel soep eten. Ik ging voor de standaard volgorde: tomatensoep en een kaas/bladerdeeg-iets als voorgerecht.

Beide waren in mooie, kleine, hoeveelheid waardoor het een ideaal voorafje is. Het eerste hoofdgerecht was een Mexicaanse ronde met gehaktballetjes in tomatensaus en een wrap. Beide zéér smakelijk! De ronde erna ging ik voor saté met frietjes om vervolgens in de Aziatische ronde een kipspies met Thaise marinade en een Thaise wrap te kiezen. Tussen elke ronde geef je middels een bestellijstje aan wat je wilt eten. De tijd tussen de rondes hangt af van hoe snel je het lijstje inlevert. Als je wilt kun je er een avondvullend programma van maken.

In totaal hebben we zeven rondes eten besteld en ik sloot af met een dame blanche. Dit was één bolletje vanille-ijs met wat chocolade-saus. Een perfecte afsluiter voor een avondje heerlijk eten! Het duurt even en je moet geduld hebben, maar het was allemaal erg lekker! Ook was er genoeg variatie en zou je er zelfs met wat jongere kinderen prima kunnen eten! Het enige wat ik een beetje miste waren de bitterballen, die hadden er perfect tussen gepast!

-
2 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Dat is toch helemaal geen TAPAS :D

  Eigenlijk is het gewoon Billy Beer :P

  Posted on June 17th, 2011 at 19:00

 2. Sumo Rotterdam | Roy-O-Rama zei,

  […] Vooruit, ik ben de beroerdste niet, dus ik zou wel meegaan. Sumo werkt met eenzelfde principe als ‘t Zusje: je krijgt een kaart waarop je tot vijf gerechten kunt aanvinken. Maximaal zijn er zes rondes […]

  Posted on April 23rd, 2013 at 02:23

Add your comment

You must be logged in to post a comment.