Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV series part 9

Posted by Roy On June - 24 - 2011

Camelot is een serie die gaat over Koning Arthur, het zwaard Excalibur en natuurlijk het beroemde kasteel Camelot. Het verhaal wordt iets anders verteld dan ik me kan herinneren (het zwaard in de steen is een ander zwaard dan Excalibur bijvoorbeeld) maar dat komt ook omdat er heel veel verschillende verhalen omtrent Arthur zijn. De zus van Arthur, ik had ook geen idee, speelt hier een erg grote rol en ontpopt zich tot de grote vijand van Arthur. Of is dat maar schijn? De serie is best tof en het kent natuurlijk een toffe setting, maar het is geen instant classic. Gewoon leuk om te kijken en met 10 afleveringen lekker kort.

Happy Endings is een comedy met Elisha Cuthbert in de hoofdrol. Zo. Dat zou genoeg moeten zijn om NU de serie te gaan kijken. Comedies zijn over het algemeen namelijk best aardig en Elisha is geweldig om naar te kijken. De serie begint met de bruiloft van Dave en Alex waar Alex besluit niet te trouwen met haar liefde. Qua grappen is het geen Friends- of Big Bang Theory-niveau, maar hangt het rond het huidige How I met your Mother. Het eerste seizoen kent 12 afleveringen en wordt niet helemaal in goede volgorde uitgezonden, maar dat is niet zo erg. De rode draad is niet zo heel belangrijk.

Traffic Light is een hilarische comedy over drie vrienden die elk in een andere fase van hun leven zitten. De een is getrouwd en heeft een netgeboren kind, de ander is net gaan samenwonen en de derde is de vrijgezel met hond. Alle drie de personages zijn fantastisch gecast en ook hun partners passen perfect bij de personages. Hoofdlijn in de serie zijn de telefoongesprekken die ze hebben tijdens het autorijden waarin ze alles bespreken, problemen, idee├źn, leuke momenten, etc. Je ligt vaak echt dubbel om de gebeurtenissen, zelfs in de pilot al. Dikke aanrader!

Game of Thrones is een groots epos dat gebaseerd is op een reeks fantasy-boeken. Het heeft wel wat weg van Lord of the Rings wat betreft opzet, sfeer en opbouw. Het eerste seizoen is eigenlijk een introductie op het grotere geheel, zoals The Fellowship of the Ring de introductie was op de hele LotR-trilogie. In Game of Thrones duurt deze echter NOG langer, 10 afleveringen (het hele seizoen) maar liefst… Ik had na afloop pas het idee dat het NU gaat beginnen. De serie is geenszins saai te noemen, daarvoor gebeurt er wel genoeg, maar het is wel duidelijk dat het beste nog moet komen. Game of Thrones is bizar mooi gemaakt en de setting klopt gewoon. Alleen daarom al is het wel een serie om te kijken, verwacht alleen nog niet de epische gevechten die beloofd worden. Die komen pas in de winter…

-
2 Responses so far
 1. Strolie zei,

  Eerste boek (seizoen 1) van Games of Thrones heeft wel een aantal epische veldslagen. Hopelijk hebben ze voor seizoen 2 wat meer budget om het in beeld te brengen!

  Posted on June 27th, 2011 at 09:32

 2. Platina zei,

  Ik vind dat Traffic Light wel lachen tot nu toe. Alleen die kerel met dat britse accent heeft echt een grafkop.

  Is die getrouwde vent trouwens niet die ene van The Office?

  Posted on June 29th, 2011 at 19:06

Add your comment

You must be logged in to post a comment.