Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Gamescom 2011

Posted by Roy On August - 23 - 2011

Algemeen
Hoewel ik maar twee dagen in Keulen ben geweest heb ik alles gespeeld wat ik wilde spelen. Mario-games, Wii-games, Vita-games en geen Kinect-games! Een erg geslaagde beurs dus wat dat betreft. Wat ik wel jammer vond is het feit dat het op de publieke dagen eigenlijk te druk is om iets fatsoenlijk op de beurs zelf te spelen, een extra persdag had ik persoonlijk fijner gevonden.

De publieke hallen waren overigens wel groter en ruimer opgezet dan in Leipzig, de beurs waar ik in 2008 een paar dagen ben geweest. Vooral Sony had veel open ruimte wat fijn games was. De mooiste booth was overigens van THQ die bijvoorbeeld een ruimtevaartuig had gebouwd voor Space Marine. Nintendo was mooi wit, maar daar het was enigszins eng vanwege al die cosplay Link- en Zelda-figuren die er rondlopen.

Qua naschoolse activiteiten heb ik niets bijzonders gedaan. Een biertje bij EA halen duurde een uur op woensdag en het ‘Nederlandse pers’-feestje in de Ierse pub was er maar half. Gelukkig was er aan de overkant een gezellig café met accordeonkasten (denk arcadekast, maar dan met accordeon) en zwart-wit-naaktfoto’s. Ook jammer was het gratis drankfeestje van World of Tanks dat gehouden werd toen ik in de trein naar huis zat…

Super Mario 3D Land
Bij Nintendo achter de schermen kon ik op mijn gemak Super Mario 3D Land spelen, dé game waar ik voor naar Gamescom ging. Heel veel wil ik er nog niet over te zeggen, behalve dat het wel enigszins aan mijn verwachtingen voldoet. Het speelde erg lekker, maar er was wel een iets minder interessant level te spelen. In een aankomende preview zal ik hier uitgebreider op ingaan.

Top
Onder het kopje ‘top’ noem ik dit keer niet mijn game of the show, de lekkerste boothbabe of de tofste goodie, maar iets wat eigenlijk niet direct met een gamebeurs te maken had: de massagestoelen. In één van de pershallen, vlakbij Ubisoft, stond een massagestoelendealer met een aantal testexemplaren. Toen ik er langs liep, en nog wat tijd over had, ben ik gaan zitten en koos voor een Shiatsu massage. De tien minuten die volgden zorgden voor heerlijk genot dat ook enigszins pijnlijk was. Daarna was ik weer helemaal fris! Aanrader dus, ware het niet dat de prijs op een paar duizend euro lag…

Flop
De flop van de show was een combinatie van de opzet van bepaalde booths en mijn onoplettendheid. Vrijwel elke booth was namelijk ietwat verhoogd, of had een drempel. Vanwege het harde geluid, de flitsende lichten en de drukte zag ik iets te vaak die drempels helemaal niet… Ik ben gelukkig niet helemaal gestrekt gegaan, maar toch een flink aantal keer gestruikeld. Een beeeetje jammer!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.