Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Kuifje: Het geheim van de eenhoorn

Posted by Roy On August - 29 - 2011

Het geheim van de eenhoorn
Steven Spielberg is al sinds de dood van striptekenaar Hergé geïnteresseerd in het verfilmen van Kuifje. In oktober van dit jaar is het eindelijk zo ver als Het geheim van de eenhoorn in de bioscopen verschijnt. De film vertelt het verhaal van drie avonturen van Kuifje. Naast Het geheim van de eenhoorn zijn dat ook De krab met de gulden scharen en De schat van Scharlaken Rackham. Hierin leert Kuifje de welbekende, chronisch dronken, Kapitein Haddock kennen.

De film is gemaakt met dezelfde technieken als bijvoorbeeld Avatar, echte acteurs stonden model voor de digitale hoofdpersonen. Ook is de film volledig in 3D te zien. De game is gebaseerd op de film en ziet er wat dat betreft goed uit. De hele sfeer uit de trailers van de film waren ook te zien in de levels die we zagen op gamescom.

Het leuke van de game is dat deze ook volledig in 3D te spelen zal zijn op PS3 (met bril) en Nintendo 3DS (zonder bril). Hierdoor voelt de game helemaal aan alsof je zelf de film speelt. Hoe het zit met de stemmen en geluidseffecten hebben we helaas niet goed kunnen horen vanwege het lawaai dat Far Cry 3 in de kamer naast ons maakte. Het enige dat we kunnen vertellen is dat het blaffen van Bobby lijkt op het blaffen van een echte hond…

De gameplay
Tijdens de presentatie bij Ubisoft kregen we twee singleplayer levels te zien en drie co-op levels. Het eerste singleplayer-level dat gepresenteerd werd, was een ‘normaal’ level: sidescrolling-2D-platforming-met-puzzels. Een beetje zoals de klassieke Prince of Persia van 100 jaar geleden. Je loopt van links naar rechts, je slaat wat slechteriken neer en je klimt en klautert naar je einddoel. De twist die Kuifje geeft aan de bekende gameplay komt vooral van de personages en de humor. Je kunt bijvoorbeeld in een ton klimmen om zo de slechteriken te ontlopen waarbij je ze zich af ziet vragen of ze gek zijn geworden. De gehele feeling van de game is vergelijkbaar met de comics. Dit type levels omvat het grootste deel van de gameplay als je in je eentje speelt.

Het tweede singleplayer-level dat we zagen was het vlieglevel. Hier hangt de camera schuin achter het vliegtuigje en het speelt vergelijkbaar met alle andere vlieggames die we kennen, al is het geheel in Kuifje veel simpeler van opzet. Dit level kwam ietwat saai over, maar kan leuk zijn voor de afwisseling als de game eenmaal klaar is. Het 3D-effect was hier overigens wel veel duidelijker aanwezig dan tijdens de platformsecties, maar dat mag geen verrassing zijn omdat je nu ook daadwerkelijk de diepte in gaat.

De co-op levels staan los van het singleplayer-gedeelte. Je speelt hier de levels voor de fun, niet voor het verhaal. Alle personages zijn, mits vrijgespeeld, te kiezen en allemaal hebben ze hun eigen sterkte punten. Haddock is bijvoorbeeld de sterkste van het stel en kan bepaalde objecten kapotslaan terwijl Bobby zijn reukvermogen kan gebruiken om items op te graven (zelfs op metalen platformen!). In de co-op levels is samenwerken echt nodig, van het overhalen van schakelaars voor elkaar tot lastigere problemen waarbij timing van essentieel belang is.

Voorlopige conclusie
De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn is één van de grootste verrassingen van gamescom voor mij persoonlijk. De game valt helaas niet op tussen al het geweld van titels als Battlefield 3, Far Cry 3, Modern Warfare 3 en Gears of War 3, maar het is wel leuk om eens geen derde deel te zien. De humor, de opzet en de herkenning zorgen er voor dat ik in ieder geval uitkijk naar Kuifje!

De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn ligt op 20 oktober in de winkels voor PlayStation 3, Xbox 360, Wii en Nintendo 3DS.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.