Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Nintendo 3DS gaat heersen!

Posted by Roy On August - 31 - 2011

Het eerste deel uit de intro is inmiddels wel bekend. Ik heb al twee keer eerder een column geschreven over de staat van Nintendo 3DS en beide keren probeerde ik alle negatieve kritiek positief te draaien. Nu hoeft dat gelukkig niet meer en staat niets Nintendo nog in de weg om weer de koppositie in de handheldmarkt te handhaven!

Allereerst is de prijs nu namelijk perfect voor een nieuwe handheld. Voor maximaal 170 euro koop je een Nintendo 3DS en de eerste lading games is al in prijs gedaald. Bij de concurrentie moet je straks 250 euro neerleggen en dan heb je niet eens een game! Daarnaast zijn tablets en smartphones nog steeds geen serieuze concurrenten vanwege het ontbreken van knoppen. De uitzondering, de Xperia Play, loopt bovendien voor geen meter omdat Sony hopeloos achter loopt met het beschikbaar stellen van PlayStation Suite.

Daarnaast wordt het grootste punt van kritiek, het ontbreken van games, opgelost as we speak. Met aankomende titels als Star Fox, Tales of the Abyss, Mario Kart 7 en Super Mario 3D Land heb je een ijzersterke line-up met voor ieder wat wils. Het belangrijkste is ook nog eens dat deze titels nog voor het einde van dit jaar in de winkels liggen. Elke maand een exclusieve topper, dat kan niet elke console zeggen!

De grootste game uit bovenstaand rijtje is natuurlijk Mario Kart. De reeks staat garant voor miljoenen verkochte exemplaren en zelfs jaren na release zien we Mario Kart af en toe nog in de lijstjes met best verkochte games. Er zijn verschillende mensen die roepen dat er geen vernieuwing in zit, maar de paar races die ik speelde in Keulen lieten zien dat ze ongelijk hebben. Het onder water racen is een leuke verandering van omgeving, maar de hangglider is waar het echt anders is dan anders. Je moet nu in de lucht tactische keuzes maken: ga je proberen een heel stuk af te snijden of ga je zo snel mogelijk landen? In elke race kan de beste keus weer anders zijn. Combineer dat met het feit dat Mario Kart ALTIJD leuk is en je hebt gegarandeerd een topgame.

De andere topper is Super Mario 3D Land. Van deze game waren vier levels speelbaar en om mezelf niet teveel te verklappen heb ik twee levels gespeeld. Het ene level was een ondergronds level met onder andere Piranha-planten en opgestapelde Goomba’s. Qua uiterlijk was dit level heel herkenbaar en de gameplay 2D ge√∂rienteerd. Het andere level speelde in de lucht en was erg gericht op timing vanwege de verdwijnende tegels. Beide levels waren geheel anders van opzet en lieten goed zien dat Nintendo weer flink wat variatie in hun games stopt. Bovendien blijkt hieruit dat ze zich hebben gehouden aan hun belofte om het beste van alle voorgaande Mario-games in deze game te stoppen. Ik kan niet wachten tot ik deze game onder de Kerstboom vind. Overigens was op deze game wat kritiek vanwege het feit dat Mario sloom zou lopen, maar iedereen die dat zegt snapt niet dat Mario een ren-knop heeft (Y). Hoe dom is dat?

De recente prijsverlaging en (vooral) de twee aankomende Mario-titels zullen er voor zorgen dat de Nintendo 3DS als warme broodjes over de toonbank zal vliegen de komende maanden. Dit zal aanhouden tot ver in 2012, want ook volgend jaar krijgen we flink wat toppers zoals Luigi’s Mansion 2, Resident Evil Revelations en Metal Gear Solid 3D. Games waarmee je zelfs als stoere Call of Duty-spelende puber gezien mag worden!

Tot slot is er nog het event dat Nintendo 13 september gaat houden voor investeerders, analisten, traders en pers in Japan. Op deze datum horen we nog veel meer over de toekomst van Nintendo 3DS en nog voordat Vita is gelanceerd gaat Nintendo er met de overwinning vandoor. It’s good to be #winning.

Oh, en die geruchten over een tweede analoge stick zijn natuurlijk onzin. Er komt vast wel een redesign aan (dat gebeurt voor elk apparaat met een stekker), maar een dergelijk ingrijpende verandering met betrekking tot de besturing gebeurt natuurlijk niet. Nintendo is niet helemaal achterlijk…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.