Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Anarchy Reigns

Posted by Roy On September - 21 - 2011

Platinum Games
Platinum Games is bekend geworden met MadWorld voor Nintendo Wii. Deze game is één van de meest gewelddadige games voor de console van Nintendo en kent naast het rode bloed enkel zwart en wit. De tweede game van Platinum was Bayonetta, een stijlvolle action game in de stijl van Ninja Gaiden. Dit keer speelde je echter met een slanke dame die trucjes kon met haar lange haar. Tot slot kwam Platinum met Vanquish, een futurische, snelle, third-person shooter die wel wat weg had van P.N. 03.

Alle drie de games zijn redelijk tot goed ontvangen door de pers en de gamers, maar ze braken geen van alle verkooprecords. Toch blijft SEGA de kleine developer steunen en zijn ze druk bezig met hun vierde game: Anarchy Reigns.

Totale anarchie
Anarchy Reigns is een game die zich vooral richt op de multiplayer. Met maximaal vier man tegelijk kun je elkaar te lijf gaan met jouw gekozen personage. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen sterke en zwakke punten, zodat je altijd wel een vechtersbaas naar je zin kunt vinden.

De game is in de basis vrij simpel van opzet en werkt zoals elke game binnen hetzelfde genre: ram je tegenstander in elkaar op alle mogelijke manieren. Het verschil zit ‘m deze keer in de presentatie die flink over de top is. De game lijkt wat dat betreft nog het meest op een ingekleurde Madworld. Bovendien pakt de game stijlideeën uit Bayonetta en Vanquish. Ja, Anarchy Reigns pakt wat uit alle voorgaande Platinum Games-games en stopt dit in de blender.

Voor al je moves en kills krijg je een score, en degene die de hoogste score heeft aan het eind is de winnaar. Je moet hierbij echter wel rekening houden met de bonusscore die je krijgt als je speciale kills maakt. Denk bijvoorbeeld aan de special moves, of ‘rage-mode’ waarin je sterker bent. Tijdens mijn battle eindigde ik bovenaan, op een gedeelde eerste plek. Er kwam toen een sudden death en ik verloor uiteindelijk door die bonuspunten. Uitzoeken hoe jouw personage het best vecht is dus zeker aan te raden, met simpel slaan en schoppen kom je er niet.

Voorlopige conclusie
Anarchy Reigns was erg leuk om te spelen, maar ik vraag me af in hoeverre het leuk blijft. Als begin volgend jaar de game in de winkels ligt moet het wel meer bieden dan enkel de knokpartijen tussen vier personages, anders wordt het nogal eentonig. SEGA heeft gezegd dat er een uitgebreide singleplayer komt waarin je personages, wapens, etc vrijspeelt die je kunt gebruiken in de multiplayer, dus voorlopig moeten we daar maar vanuit gaan.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.