Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

DualPen Sports

Posted by Roy On September - 22 - 2011

DualPen Sports wordt geleverd met twee ‘sportstylussen’. Wat er precies ‘sport’ aan is weet ik niet, maar ze liggen lekker in de hand. De stylussen worden meegeleverd omdat je in deze game met twee stuks aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je in elke hand één stylus pakt en op die manier de sporten bestuurt. Een goede coördinatie tussen beide handen is hierbij erg belangrijk en zou een leukere en echtere sport-ervaring moeten opleveren.

De sporten
In DualPen Sports zijn er zeven sporten te spelen: basketbal, boksen, boogschieten, honkbal, paragliden, skiën en voetbal. Elke sport richt zich op één bepaald onderdeel van de sport. Het voetbal kent bijvoorbeeld alleen het penalty schieten en bij honkbal hoef je enkel te slaan. De enige uitzondering hierop is eigenlijk het boksen waarbij je zowel kunt aanvallen als verdedigen.

De besturing is per sport anders, maar komt redelijk op hetzelfde neer. Elke hand heeft ongeveer de helft van het onderste scherm van je 3DS tot zijn beschikking. Wil je tijdens het boksen een linkse directe stoot uitdelen, dan geef je een rechte streep naar voren op de linkerhelft. Wil je een rechtse hoek uitdelen, dan geef je een horizontale veeg op het rechtse gedeelte. Verdedigen, iets wat eigenlijk helemaal niet hoeft, kun je eventueel doen door een stylus in het midden stil te houden.

Om nog een voorbeeld te geven van hoe de besturing verdeeld wordt over twee handen pakken we het boogschieten. Met je linkerhand span je de boog en met rechts moet je richten. Elke sport heeft zijn eigen besturing, maar blijft steken op simpel strepen of klikken op het juiste moment. De slimmeriken onder jullie zullen misschien denken dat het, vanwege het resistive touchscreen van een 3DS ook mogelijk is om met enkel één stylus te spelen, maar dat is niet zo. Het feit dat het onderste scherm is opgedeeld in twee vlakken zorgt er voor dat je een te grote afstand moet overbruggen waardoor je altijd te laat bent met een enkele stylus.

De rest
Een sportgame zou een sportgame niet zijn zonder multiplayeropties. Je kunt DualPen Sports ook tegen een andere speler met de game spelen. Het is jammer dat ze niet gekozen hebben voor downloadplay, want ik verwacht niet dat er veel gamers DualPen Sports in huis gaan halen. Dit onderdeel hebben we ook niet kunnen testen helaas.

Naast de sporten hebben de makers nog een extraatje in de game verwerkt. Onder de noemer Tap Exercises zijn er een drietal motoriektestjes beschikbaar. Hierbij wordt de coördinatie tussen je linker- en rechterhand getest via korte oefeningen. In een van de oefeningen moet je met links balletjes aantikken en met rechts balkjes doorsnijden. Na een aantal seconden wisselt dat om en met je met rechts tikken en met links snijden. Heel verwarrend in het begin, maar na flink wat oefenen merk je heel goed dat je beter wordt met beide handen. Of dit in het echte leven ook nut heeft weet ik nog niet, maar verslavend is het wel! Eigenlijk zijn deze drie spelletjes het leukste onderdeel van heel de game.

Conclusie
DualPen Sports stelt niet zo heel veel voor. De sportspelletjes zijn erg simpel van opzet en voordat het moeilijker wordt heb je er geen zin meer in. Bovendien zijn zeven sporten een beetje weinig. De spelletjes om je handmotoriek te testen zijn daarentegen wel extreem leuk en verslavend, maar bij lange na niet genoeg om een aanschaf te rechtvaardigen. Nee, DualPen Sports is geen must have, maar heeft wel wat leuke dingetjes die bij andere games terug mogen komen. [5]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.