Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Far Cry 3

Posted by Roy On September - 15 - 2011

Net echt
Jarenlang was Far Cry dé benchmark voor pc-gamers om te testen of hun pc geschikt was om fatsoenlijk mee te gamen. Het eerste deel leek gebruik te maken van hardware die jaren later pas beschikbaar kwam. Inmiddels hebben we onder onze TV’s consoles staan die lekker krachtig zijn en gezever over hardwarespecificaties is dus verleden tijd, ook voor Far Cry 3!

Ondanks dat nagenoeg iedereen nu kan genieten van Far Cry is dat aan de game niet te zien. Je loopt nog steeds door de mooiste omgevingen die je in een game tegen kunt komen en de animaties van personages én al het struikgewas zijn heel natuurlijk. Ik keek tijdens de presentatie van de game mijn ogen uit en nog steeds ben ik onder de indruk. Het zou zo maar kunnen zijn dat Uncharted bij de release van Far Cry 3 niet meer de mooiste game op een console is.

Wat jij wil
Een game kan nog zulke mooie graphics hebben, als het niet leuk is om te spelen heb je er niets aan. Gelukkig lijkt het bij Far Cry 3 wel goed te zitten qua gameplay; je hebt namelijk een vrij grote keuzevrijheid in het behalen van je doelen. In het getoonde level was het de bedoeling om het kamp waar je gevangen zat te onvluchten met een helicopter. Deze helicopter stond aan de andere kant van het kamp en het is helemaal aan jezelf om te bepalen hoe je die heli gaat bereiken.

Je kunt er voor kiezen om de kortste route te nemen en al schietend dwars door het kamp te rennen. Dit is alleen aan te raden als je geschikte wapens hebt gevonden rondom het kamp. Een andere optie is om van een afstand eerst wat vijanden uit te schakelen met een sniperrifle (heel toevallig ook te vinden rondom het kamp) waarna je via een omtrekkende beweging verwarring kunt veroorzaken door een explosie te creëren.

Naast de vrijheid die je hebt is het ook belangrijk om de omgeving te gebruiken in jouw voordeel. Een waterval maakt bijvoorbeeld veel lawaai wat betekent dat je ongemerkt een vijand kunt benaderen om hem uit te schakelen. Een rivier waar de waterval in uitloopt kun je vervolgens weer gebruiken om ongezien langs een aantal vijanden te zwemmen.

Voorlopige conclusie
Met Far Cry 3 gaat Ubisoft een schitterende titel neerzetten. De graphics, de omgevingen en de vrijheid beloven heel veel goeds op dit moment en volgens Ubisoft wordt het verderop in de game alleen maar grootser en intenser. We weten op dit moment nog niet of het verhaal kan blijven boeien, en hoe de multiplayeropties verwerkt worden in de game, maar als je ook maar een beetje van shooters houdt moet je deze game in de gaten houden!

Far Cry 3 staat gepland voor een release in de eerste helft van 2012 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.