Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Kirby Mass Attack

Posted by Roy On September - 5 - 2011

Tien keer Kirby
In Kirby Mass Attack wordt de schattige Kirby betoverd en opgedeeld in tien kleinere exemplaren. Om de vloek te verbreken moet je het opnemen tegen de heks die hier verantwoordelijk voor is. In je eentje gaat dit echter niet lukken, dus moeten de tien Kirbies samenwerken. In een level begin je in je eentje en door het eten van genoeg fruit komt er steeds een Kirby bij. Het eten van fruit is belangrijk want voor sommige obstakels en vijanden heb je een minimaal aantal Kirbies nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een obstakel dat heel blijft als er vier Kirbies aan hangen, maar bezwijkt onder het gewicht van vijf Kirbies.

Je bestuurt de zwerm Kirbies geheel met de stylus. Jij tikt waar ze heen moeten lopen of je zwiept ze de lucht in om ze ergens heen te laten springen. Mocht er een lastiger stuk aankomen dan kun je een blauwe ster laten verschijnen en daarmee alle Kirbies door het level laten zweven. De stylusbesturing is even wennen, maar gelukkig werkt het snel heel vertrouwd. De trailer geeft in twee minuten perfect weer hoe de gameplay werkt.

Kleurtjes!
Hoewel de besturing in Mass Attack iets anders is dan in een ‘normale’ Kirby, is het wel op en top Kirby. Natuurlijk is er het hele, erg kleurige, gebeuren van Dream Land en zijn er de bekende personages en items. Daarnaast is de game qua opbouw ook gewoon hetzelfde. Je doorloopt de levels, er zijn wat bonuslevels en zo nu en dan kom je een baas tegen die verslagen moet worden. De welbekende boom die je weg probeert te blazen zat bijvoorbeeld al in de gamescom-demo.

Het leuke aan een publieke demo is dat je heel duidelijk ziet hoe mensen reageren. Ik heb een kwartier of wat naast de demopod gestaan en de eerste indruk was vrijwel altijd ‘hmmpf, Kirby, die is roze en ik ben stoer’, maar na vijf minuten is iedereen helemaal weg van de game. Ik ben dus niet de enige die vrolijk werd van de game…

Voorlopige conclusie
Kirby Mass Attack lijkt een heel leuke game te gaan worden. De game is ook dit keer waarschijnlijk vrij basic en gemakkelijk, maar kent toch wat leuke features. Hopelijk is dit genoeg om straks iedereen aan te kunnen spreken, van jong tot oud. Een toffe platformgame is nooit verkeerd namelijk! Alvast van harte gefeliciteerd Kirby!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.