Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Resistance Burning Skies

Posted by Roy On September - 18 - 2011

Resistance is futile
De serie Resistance speelt zich af rond de jaren ’50, in een alternatieve geschiedenis. In 1951 vallen de Chimera onze aarde aan, beginnend in Rusland. Van daaruit trekken ze verder de wereld over naar onder andere Europa en Amerika. Burning Skies begint op het moment dat de eerste Chimera-schepen Amerika binnenvallen. Jij bent Tom Riley, een brandweerman uit New York, en je neemt het op tegen al dat Chimera-gespuis.

Als brandweerman begin je de game uiteraard met enkel een bijl om vijanden mee om te leggen, maar gaandeweg krijg je steeds meer en krachtigere wapens. De wapens van verslagen vijanden kun je uiteraard overnemen. Het level dat op Gamescom te spelen was voerde je door en over een aantal gebouwen in New York om uiteindelijk uit te komen bij een ruimte waar je overige overlevenden van de Chimera-aanval tegenkomt. Het hele level had een erg groot deja vu gehalte want er was werkelijk niets nieuws te beleven. De hele omgeving, de plaatsing van de vijanden, de wapens, alles was onwijs generiek en we hebben het allemaal al eens eerder gezien. Tel daarbij op dat ik volgens mij maar drie verschillende vijanden heb gezien en je begrijpt dat de game nog lang niet af is!

Vitakraft
Ondanks dat het level er saai uit ziet is wel duidelijk dat deze game gespeeld wordt op een nieuwe handheld. De graphics zijn echt strak en ik had het idee dat de game helemaal niet onder doet voor zijn grote broers op PlayStation 3. De twee analoge sticks op de Vita helpen hier overigens ook aan mee. De besturing is exact zoals we gewend zijn van console shooters waardoor je direct aan de slag kunt.

In de demo zaten ook geen geforceerde Vita-controls die onhandig overkomen. Het enige waar ik het touchscreen voor gebruikt heb was voor het gooien van een granaat. De rest was allemaal mogelijk met de sticks en knoppen. Gewoon zoals het hoort dus, bewaar die Vita-specifieke controls maar voor games als Little Deviants.

De uiteindelijke game krijgt naast het singpleplayerverhaal ook uitgebreide multiplayermogelijkheden. Deze waren op Gamescom echter nog niet beschikbaar dus daar kunnen we jullie helaas nog weinig over vertellen. Verwacht in ieder geval de standaard modi als deathmatch.

Conclusie
Resistance Burning Skies is op dit moment een beetje een dertien-in-een-dozijn shooter. Gedurende de hele demo heb ik geen enkele keer gedacht ‘dit is tof’. Het speelt best aardig weg en de bekende Resistance-setting is aanwezig, maar daar is alles mee gezegd. De makers hebben op zich een solide basis met de graphics en gameplay, alleen moet het nog een stukje boeiender gemaakt worden.

Resistance Burning Skies verschijnt, als alles goed gaat, in het eerste kwartaal van 2012, op of net na de launch van PlayStation Vita zelf.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.