Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Shinobi 3DS

Posted by Roy On September - 6 - 2011

De vader van
Shinobi vertelt het verhaal van Jiro Musashi, de leider van de Oboro-clan en vader van Joe Musashi. Joe Mushashi is de held uit de eerste delen van de Shinobi-reeks. Als Jiro is het je doel om aan het eind van je avontuur een ware ninja-legende te worden. Dit doe je door bad guys te verslaan, jezelf te trainen in alle mogelijke aanvalstechnieken en -magie.

In Shinobi voor Nintendo 3DS keert de serie weer terug naar hoe het begon: als 2D side-scrolling actiegame. De uitstapjes naar 3D-gameplay, zoals bijvoorbeeld op PlayStation 2, waren namelijk niet succesvol. Met de komst van Nintendo 3DS wil SEGA de franchise nieuw leven in blazen.

De drie levels die ik op gamescom speelde, lieten zien dat SEGA inderdaad terug keert naar de roots van de franchise. Dat betekent niet alleen dat de gameplay vertrouwd aanvoelt, maar ook dat het knap lastig is om zonder kleerscheuren een level te doorlopen. Op elke hoek staat een vijand te wachten die je het leven zuur maakt en je zult razendsnel moeten handelen. Mij lukte het in ieder geval niet om bijvoorbeeld de werpsterren te blokken omdat ze te snel waren voor mijn reactievermogen. De fans van de serie zullen dit overigens wel met plezier verwelkomen.

Ninja’s anno 2011
Omdat gamers anno 2011 een kortere concentratieboog hebben dan vroeger heeft SEGA als afwisseling ook wat andere levels in de game verwerkt. Zo is het niet enkel 2D, maar zijn er ook 3D-levels waarin je bijvoorbeeld op een paard de horizon tegemoet rijdt. Deze levels zijn naast een welkome afwisseling ook gewoon leuk om te spelen dankzij het 3D-scherm van Nintendo 3DS. Obstakels zoals omgevallen bomen zul je veel beter kunnen ontwijken in 3D.

Nu de franchise weer nieuw leven ingeblazen is, was het leuk geweest als de graphics met de tijd mee gegaan zouden zijn. Dit is helaas niet het geval. De versie die ik speelde was nog heel grof en had in 2004 ook mogelijk geweest kunnen zijn. Er is een heel laag aantal polygonen dat gebruikt wordt en qua kleuren is het niet veel beter. De omgevingen zijn best afwisselend en je ziet daar wel duidelijk verschil tussen, maar dat komt vooral doordat sneeuw wit is en rotsen bruinkleurig zijn. Dit is wel een beetje een domper aangezien de game zelf gewoon best leuk is om te spelen.

Conclusie
Shinobi voor Nintendo 3DS lijkt een aardige game te worden, zeker voor de fans van de franchise. De game speelt lekker en voelt hetzelfde aan als twintig jaar geleden. Nu is dit aan de ene kant een positief punt, maar aan de andere kant tegelijk ook een minpunt. Games zijn veel gegroeid de afgelopen twintig jaar en zeker de graphics zullen waarschijnlijk niet positief onthaald worden als de game uiteindelijk in de winkels ligt. Gelukkig is de release pas in november en heeft SEGA nog wat tijd om hier en daar wat aan te passen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.