Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Portal 2

Posted by Roy On October - 14 - 2011

De eerste Portal was voor mij een enorme verrassing. Als extraatje bij de Orange Box op Xbox speelde ik deze game eigenlijk in één ruk uit. De puzzels met twee portalen vond ik echt geweldig, net als de leuke plottwist! Het enige nadeel was dat de game eigenlijk een beetje kort was.

Portal 2 keert terug naar de locatie van de eerste game en je doorloopt op eenzelfde wijze weer een groot aantal kamers met puzzels. De puzzels zijn dit keer uitgebreid met wat meer mogelijkheden die je hersenen flink aan het werk zetten. Er moet ook flink meer gecombineerd worden en in serie uitgevoerd worden. De latere kamers zijn wat dat betreft ook niet in één keer op te lossen omdat je regelmatig halverwege je sprongen er achter komt dat je nu te pletter gaat vallen.

Qua gameplay zit het dus wel goed dankzij de variatie en uitdaging. Een ander sterk punt van de eerste Portal was de humor en deze is zo mogelijk nog beter nu. Ik heb een aantal keer echt schuddebuikend op de bank gezeten van het lachen. Zowel GLaDOS als het nieuwe personage Wheatley zorgen voor geweldige dialogen. Portal 2 is in het kort gewoon een geweldige game met toffe gameplay en leuke humor. Daar gaan we verder ook geen woorden meer aan besteden. Speel die game.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.